Han har skabt stor lokal virksomhed og fået meget hæder...

Han har skabt stor
lokal virksomhed og
fået meget hæder...

Så bliver han også “voksen”, den kendte, populære og utroligt aktive Hvidovreborger, Uno Apold, der fylder 50 år på næste tirsdag den 28. maj.

Uno Apold har boet i Hvidovre helt fra barnsben. Han er søn af malermester Uggi Bendtsen og frue, men gik en helt anden vej, da han startede anlægsgartnerfirmaet “Grøn Entreprise A/S”, der i årenes løb er blevet udviklet til en virkelig slagkraftig virksomhed med såvel en grøn afdeling, anlægsafdeling, kloakafdeling og entreprenørafdeling. Firmaet der nu har til huse på Strandskadevej 9 i Hvidovre, har i dag to ejere, foruden Uno Apold er det kompagnonen Lars Hejgaard.

“Grøn Entreprise” og Uno Apold, har i årenes løb modtaget mange hæderspriser. I 1999 var han initiativtager til Danmarks første biologiske havecenter “Kelleris”, i 2005 modtog firmaet “Hvidovre Kommunes Miljøpris”, og så sent som her i januar 2019 blev de hædret med Hvidovre Kommunes “Nytårsraket” ved nytårskuren på rådhuset, bl.a. fordi firmaet gør et stort arbejde for at udbrede kendskabet til erhvervsuddannelser blandt de unge.

Socialt ansvar

I Hvidovre Kommunes motivation for hædersbevisningen hed det bl.a.:

- Grøn Entreprise A/S” er en virksomhed, som er stærkt forankret i Hvidovre. Samtidig er deten virksomhed, som tager et stort socialt ansvar og gør meget for at vise unge,hvordan hverdagen på en arbejdsplads er. Det gør virksomheden bl.a. vedat tage ud i folkeskoleklasser og undervise i særlige forløb, hvor de brugermatematikfaget til at gøre eleverne klogere på håndværksuddannelserne.Derudover er virksomheden en stærk medspiller, når Hvidovre Kommune hvert år er værter forvirksomhedsmessen Mød en virksomhed”. Det er en virksomhed, som kommunen har etrigtig godt samarbejde med. Virksomheden udviser et stort ansvar for detlokalsamfund, de er en del af, og så går de forrest, når det handler om at tagelærlinge og praktikanter...

50 års fødselaren Uno Apold, er også kendt inden for idrætten, bl.a. som tidl. divisionsspiller og træner i Hvidovre IF, senere i Avedøre IF, og cheftræner på FC Nordsjællands akademi for U18-pigerne. Foruden sit virke i firmaet har han givet sig tid til at få en A-licens træneruddannelse.

Der er åbent hus og reception hos fødselaren på firmaadressen “Grøn Entreprise A/S” på Strandskadevej 9, på næste tirsdag den 28. maj fra kl. 10.00 til 14.00.m-

Uno Apold

Uno Apold

menu
menu