Han har stået for mange aktiviteter

Han har stået for
mange aktiviteter

På torsdag den 7. februar kan en kendt og populær Hvidovre-borger, Anders Kaas, Sønderkær, fejre 70 års fødselsdag.

Anders Kaas kom som 17-årig til Hvidovre Badminton Club (HBC) fra Brønshøj. Han blev hurtigt en gevinst for klubben først som spiller og senere som leder og igangsætter af sociale aktiviteter bl.a. sjove HBC-revyer.

På banerne var Anders Kaas med til at spille 1. holdet op fra 3. division til Elitedivisionen. Han valgte dog tidligt at stoppe på topplan for at hellige sig arbejdslivet og ledergerninger i HBC. Først som medlem og senere som formand for Spilleudvalget. Det var dog ikke nok. Da klubbens legendariske formand Finn Jacobsen stoppede efter 17 fremgangsrige år, tog Anders Kaas modigt over, selvom svære tider ventede. Bedre start kunne han næppe få, da HBC fik sin første (og eneste) verdensmester, da Jesper Helledie vandt guld ved VM i Brøndby Hallen i 1983 med makkeren Steen Fladberg fra Køge. Anders Kaas fik naturligvis stablet et flot hyldestarrangement i HBC-hallen på benene, hvor alle var velkomne.

Arbejdsmæssigt blev Anders Kaas udlært i bankverdenen, men værnepligten ventede, og han blev indkaldt til Søværnet, hvor han endte som sergent. I sin civile karriere har fødselaren haft mange job, oftest som salgskonsulent i IT-firmaer i en omskiftelig branche. Han havde også i en periode selvstændig virksomhed på Hvidovrevej med en kompagnon. De sidste årtier har han været ansat i undervisnings- og konsulentbranchen. Først på Ballerup Handelsskole og de seneste mange år hos Niels Brock som projektleder, underviser m.v. Lidt mod sin vilje falder han nu for aldersgrænsen og går på pension.

Det er slut med aktiv badminton og tennis, men nu bliver der endelig tid til mere golf med vennerne og måske fru Susan. Men fødselaren ses i hvert fald hver torsdag aften i HBC til dagens ret og hygge med vennerne og hver 3. tirsdag i måneden i rafleklubben, hvor spisning, syver-spil og butterfly er pligtigt. I fodboldsæsonen er Anders Kaas som medlem ofte gæst hos HIFs Gamle Kæmper og i øvrigt som aktionær i Hvidovre Fodbold Holding.

Den runde dag fejres i HBC-restauranten med en herrekomsammen, hvor mange har kendt hinanden i mere end 50 år. Damerne er dog velkomne senere.

menu
menu