Han satte sine fine spor i livet

Han satte sine
fine spor i livet

Tidligere borgmester Britta Christensen skriver mindeord om tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Johnny Winsløw:

Johnny Winsløw tabte kampen imod sin kræftsygdom og sov ind den 29 april d.å.

Ved valget i 1993 stormede Venstre ind i Hvidovre kommunalbestyrelse med tre mandater. Johnny var den ene af dem. Som nyvalgt borgmester, var jeg ikke i tvivl om, at her var der en opposition, der ville noget.

Som medlem af kommunalbestyrelsen var Johnny ikke med til at gøre mit politiske liv let, det var heller ikke meningen med hans mandat. Jeg vil lade andre fortælle den historie og skrive om mit kendskab til mennesket Johnny Winsløw.

Et menneske jeg holdt meget af og i den grad respekterede.

Bag politimanden , den af og til barske oppositions-politiker, var et menneske med et varmt hjerte og nok ind imellem et blødt hjerte.

Jeg sad med Johnny i Hvidovre Nærradio , da han for åben mikrofon friede til Susanne og spille sangen “Kald det kærlighed”. Musikken var en meget stor del af hans liv. Rocking Shades og Crossliners var de to seneste band han spillede i.

Johnny var en fantastisk guitarist, og jeg tog gerne fra sommerhuset ind på torvet i Nykøbing F, for at høre ham spille. Jeg har det smukkeste minde, fra en fest hvor Crossliners spillede. Min yndlings sang er “You newer walk alone”, og den havde Johnny øvet og sang den til ære for mig. Det var meget rørende, ikke mindst fordi han efter sin kræftsygdom i halsen, havde haft problemer med at genopfinde sin stemme.

I 2014 flyttede han fra Hvidovre til Allerød. Et nyt samliv bragte han hertil. Sidste år mistede han sin samlever, i samme måned fik han igen konstateret kræft. Det betød i 2018 en ny flytning til Skuldelev.

Jeg vidste godt han var syg, alligevel kom det som et chok for mig og givetvis andre, da han først i februar i år tonede frem på skærmen i udsendelsen profil af en morder, der handlede om Peter Lundin. 300 timer tilbragte Johnny med denne afstumpede person, inden han fik ham til at tilstå sine ugerninger. Selv om Johnny var tydelig mærket af sin sygdom, var det alligevel det menneske vi kendte, der tonede frem på skærmen, engageret til det sidste.

Johnnys familie betød alt for ham, man kunne ikke være sammen med ham, uden de i et eller andet omfang blev bragt på banen.

Nu har hans børn mistet deres far og børnebørnene deres morfar. Alt for tidligt. Mine tanker går til jer i denne stund.

Hvis meningen med livet er at sætte spor, så lykkedes det dig i den grad - Johnny Winsløw.

Ære være dit minde.

Britta Christensen

menu
menu