Han var en sand fighter

Han var en sand fighter

Søren Byberg Jensen skriver mindeord om Per Mikkelsen, tidligere dansk mester i boksning og en periode formand for Hvidovre Bokse Klub, der er afgået ved døden mandag den 2. juli, efter kort tids sygdom:

Jeg har modtaget den triste meddelelse, at Per Mikkelsen d. 02.07.2018 er sovet stille ind på Hvidovre Hospital. Per blev kun 63 år og efterlader sig tre børn.

Per boksede i Hvidovre BK. i mange år helt fra drengeårene og var min klubkammerat i slut 70’erne. Per var et festligt og socialt menneske og “konge” i Hvidovre BK., hvor han var et af klubbens absolut største navne gennem tiderne.

Hvad Per måske ikke havde i slagkraft og tekniske færdigheder, havde han til gengæld i vid udstrækning i flid og “gå-på mod”. I mange tilfælde kunne Per nedkæmpe en teknisk bedre modstander alene med ukuelig vilje og fantastisk træningstilstand! Per var en sand træningsnarkoman, som altid viste vejen for os andre.

Men der var dog grænser for, hvor langt vilje og hård træning kunne bringe Per, når han i letvægt til mesterskaberne ramlede ind i tekniske begavelser som Hans-Henrik Palm og Jesper Garnell.

Bedre gik det for Per, da han gik op i let-weltervægt (bl.a. for at undgå Gert Bo Jakobsen i letvægt ved DM,) og Pers utrættelige træningsindsats gennem mange år blev fortjent belønnet med DM i både 1981 og ’82 samt en række landskampe.

I alle de år, jeg kan huske at Per var aktiv i Hvidovre BK., fik han fortjent flidspokalen.

Efter at Per havde lagt handskerne på hylden, tog han også en tørn som træner og også formand for Hvidovre BK i en årrække.

Vi vil savne hans glade smil og ægte humor.

Æret være Per Mikkelsens minde.

Søren B. Jensen

menu
menu