HAN VILLE HJEM TIL HVIDOVRE

HAN VILLE HJEM TIL HVIDOVRE

Bent Flindt har sommeradresse i haveforeningen Kettehøj 1, men bor ellers i Spanien i vinterhalvåret. Her er han formand for Club Danés i Mijas hvor han som mange andre blev lukket inde af Coronaen

Bent Flindt, 82 år, og gennem mange år en kendt og aktiv Hvidovreborger, har i del år været formand for klubben Dansk Spansk Samvirke med ca. 350 medlemmer, der holder til på Solkysten. For Bent er det helt normalt, at han fra september til omkring april har sit virke i det lune spanske, men så går turen også hjem til sommer i Hvidovre.

Men i år har der været vendt op og ned på alt, som vi jo også oplever herhjemme; - der er bare en stor forskel på hvordan hverdagen er her og i Spanien. Når man er vant til at have sin hverdag med klubarbejde og kontakt til mange mennesker, er det ekstra hårdt at blive lukket inde i en lejlighed på syvende etage. Det er ganske vist med udsigt til havet og bjerge og man kan se ud på det smukke og lune vejr, men man må ikke gå ud.

Dog var der mulighed for at kunne hente fornødenhedder ca.350-400 meter fra boligen, betinget af at hvis man blev stoppet og ikke havde en kvittering på sit køb, vankede der bøde. Ellers var det bare hurtigt hjem igen. Men med hund var det muligt at komme lidt ud, så nogle mennesker fandt på at låne naboens hund, dog med den risiko, at blev man stoppet og ikke var registreret, ja så vankede der bøde.

Ikke helt ung

Nå alderen hedder 82 er det ikke sjovt at høre, at alle ude i verden bliver opfordret til at komme hjem til Danmark, og at man har aftaler hjemme, hvor man normalt er i april måned. Alt er nu er uvist og med megen sygdom, så bliver det med ét bare for meget i et fremmed land og sprog, så nu vil man bare hjem.

- Jeg foreslog nu kæresten, der også er fra Danmark, at vi kunne tage bilen og køre hjem, fortæller Bent Flindt. - Vi besluttede os hurtigt for at gøre det, men der skulle en del papirer til. Kæresten fik det hele ordnet via konsulatet og vognen blev gjort klar med proviant til hjemturen. Vi var godt klar over at der ikke var mulighed for hoteller, så det var i ét stræk 3.500 kilometer forude, og med lidt hvilepauser.

- Da nu chancen for at komme hjem var tilstede, var det bare om at komme afsted, - vi var jo to om at køre og det gav noget ekstra energi. Vi kørte afsted kl. ni om morgen mod Frankrig, der var første mål. Her ankom vi først på natten i silende regn og lidt misforståelser i mørket om hvor grænsen lå. Her så vi maskingeværer første gang på turen, men ind i Frankrig kom vi. På turen hertil var der ikke mange personbiler, dog har vi aldrig set så mange lastbiler, og det fortsatte på hele turen hjem. Vi var forberedt på, at vi ikke kunne sove, men måtte skiftes til at køre hver tredie time, - og et lille hvil fik vi også på vejen, da der er tankstationer med chaufførstuer og vi havde jo selv proviant med. Ellers skulle vi blot tanke undervejs og det var jo bare om at komme hjemad.

Uheld ved Ishøj

- Efter lidt knas med papirerne ved en grænse, og ekstra besøg på tankstationer, holdt vi i starten af natten ind ved Kruså-grænsen og blev budt velkommen hjem. Vi så folk gå frit rundt og vejret var flot, så efter en lille gåtur, var der ikke langt til Hvidovre. Sådan skulle det dog ikke gå, - da vi nåede til Ishøj-udfletningen sagde det bang - et forhjul var eksploderet. Vi ramte autoværnet, fik et knust sidespejl og lidt skramme, men det var rigtig nat og hvor kunne man få af hjælp i på det tidspunkt? Nej bilen blev tømt i nødsporet og hjulskifte kl. tre om morgen, men pyt, - om lidt er vi hjemme efter to dages kørsel. En god lang søvn ventede nu efterfulgt af fjorten dage i isolation - dog i egen have, men nu kunne man ringe til vennerne og fortælle at man igen var hjemme i Hvidovre.

Tekst og foto Preben Knak

Den spanske bil, der dog også skal køres tilbage, men som Bent Flindt siger: - Vi tager nogle dage mere med overnatning på vej sydover.

Den spanske bil, der dog også skal køres tilbage, men som Bent Flindt siger: - Vi tager nogle dage mere med overnatning på vej sydover.

menu
menu