handler nu om fællesskabet og kreativiteten

handler nu om fællesskabet og kreativiteten

MARIA DUURHUS: – Vi kan alle sammen bidrage ved at overholde reglerne...

I sidste uge landede der en mail i min indbakke. Min søn kan mandag starte op til fodbold igen – jeg blev jo på alle måder glad i låget... Og ja det gjorde min søn jo naturligvis også. Det betyder at der er en langsom genåbning på vej, og at vi bevæger os i retningen af en hverdag med fællesskaber i stedet for isolation og ensomhed.

Det kommer til at stille krav til os alle. For der er ingen tvivl om at behovet for kultur og fritidslivet aldrig har været større.

Det stiller også krav til vores kreativitet den næste tid, for vi skal alle sammen bidrage til denne langsomme genåbning.

Vi kan alle sammen bidrage ved at overholde reglerne, og selvom det er kedeligt, dumt og træls, så er det essentielt for at genåbningen fortsætter hen over foråret. Men vi kan også alle sammen bidrage med at tænke ud af boksen i forhold til, hvordan kan vi bruge vores udendørs faciliteter bedst muligt. For vi er heldige her i Hvidovre, vi er omgivet af strand, grønne områder og små oaser i byen hvor bevægelse er mulig, og hvor fællesskaber kan gro og trives.

Under den første nedlukning oplevede vi kreativiteten gro, i Kystagerparken var der træningsseancer, det samme skete i Rebæk Søpark, og på plænen ved rådhuset. Det gav en følelse af, at alting bliver godt igen, en tanke om at vi holdt fast i alt det, der er vigtigt nemlig fællesskabet.

Nu står vi her et år efter, vi har i et år skiftet imellem total nedlukning, og små hold, aldersinddelt træning mm. Men siden december har det udelukkende været eliten, der har kunnet vedligeholde træningen.

Jeg har som formand for kultur og fritidsområdet fulgt foreningerne og jeg har været så ulykkelig over alt det I ikke har kunnet, og på samme tid har jeg været så fascineret og stolt over at se jeres engagement, jeres kreativitet, og jeres ønske for at bevare det foreningsliv vi kender.

Lige nu er der brug for alle jer igen, og jeg kommer til at appellere til jer alle om, at vi over de næste måneder skal tænke kreativt, tænke fællesskaber og tænke muligheder for alle.

Vores børn og unge har brug for os, for der er stadig mange, der er henstillet til hjemmeskole, og flere og flere udvikler ensomhed. Det samme gør sig gældende for voksne og ældre, der også har været afskåret fra familie, venner og kollegaer.

Allerede i sidste uge er der sendt mail til alle foreninger, med en information om, at vi i kommunen opretter træningsfaciliteter på de større arealer vi har i kommunen, således at indendørsidrætten også kan starte op igen, udendørs, så på forvaltningsniveau er de kreative tanker og løsningsmuligheder i gang og kombineret med de kræfter, initiativ og vilje der findes i foreningslivet, så øjner jeg på alle måder håb.

Det vi gør sammen nu, gør en kæmpe forskel ikke kun på individ niveau men også på samfundsniveau. Ingen ved hvad Covid kommer til at koste, og en ting er økonomi, en anden ting er folkesundheden. Ingen ved hvad et år i isolation og inaktivitet koster, og den kan ikke altid betales for penge.

Tak til alle jer der hver dag gør en forskel ude i fritidslivet, til alle jer der har arrangeret onlinetræninger, bankospil, krea konkurrencer mm. I har gjort en forskel, og bliv ved med alle jeres tiltag lidt endnu, for vi har stadig brug for alle kræfter og gode ideer.

Jeg håber, vi kan mødes i det rum hvor vi ikke for en stund skal gøre os afhængige af millioner af kroner til faciliteter og kampe om fordelinger. Men at vi mødes i kampen for en langsom normalisering og en tilbagevenden til fællesskabet i den virkelige verden.

Maria Durhuus

Formand for kultur og fritid (A)

menu
menu