HBC har fået udendørs hjertestarter

HBC har fået udendørs hjertestarter

Hurtig hjælp er helt afgørende, når mennesker bliver ramt af hjertestop. Derfor har HBC Hallen taget initiativ til at få opsat en hjertestarter ved indgangen til hallen på Bibliotekvej 62. Hjertestarteren er doneret af TrygFonden og er tilgængelig hele døgnet - også for lokale borgere.

I Danmark rammes cirka 4000 mennesker hvert år af hjertestop, og godt 13 procent overlever. Hvert minut tæller, og chancen for at overleve øges, hvis der ydes livgivende førstehjælp og elektrisk stød fra en hjertestarter.

HBC Hallen på Bibliotekvej fik i 2008 doneret den indendørs hjertestarter samt kursus for 24 mennesker og ekstra donation i førstehjælpskurser igen i år 2018.

- Nu har vi så her i september 2019 fået doneret et udendørsskab til vores hjertestarter så den er tilgængelig for alle 24/7 365 ellers har vores åbningstider jo været afgørende, siger ass. halinspektør Jens Peter Nierhoff.

Hos TrygFonden oplever man en stigende interesse for hjertestarterne, fordi mange foreninger, klubber og offentlige institutioner har fået øjnene op for den tryghed, hjertestarterne giver. På adressen hjertestarter.dk kan man finde oplysninger om, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret – og altså også den nye hjertestarter i HBC Hallen.

menu
menu