HBC på toppen sammen med verdensranglistens nr. 27

HBC på toppen sammen med verdensranglistens nr. 27

BADMINTON: HBC bedste spillere kunne med god samvittighed gå i seng lørdag aften. Et kig på stillingen i 1. division afslørede, at HBC nu – efter en knusende sikker 9-0 sejr over Hillerød – nu deler førstepladsen med Solrød, og trods tre resterende runder i grundspillet, er næsten matematisk sikret en plads i oprykningsspillet til Ligaen, hvilket fra sæsonstarten af var det primære mål.

– Endnu en fin dag på kontoret. Som træner ville jeg være et skarn, hvis jeg klagede over fire sæsonsejre ud af fire mulige. Men jeg hæfter mig ligeså meget ved, at vi som hold igen præsterer tæt på maksimalt. Gruppen hjælper og støtter hinanden efter alle kunstens regler, bemærkede træner Rune Ulsing.

HBC’s holdopstillingen til lørdagens kamp kom formentlig bag på Hillerød på to punkter.

Dels fordi klubben fra Bibliotekvej gav debut til en 19-årig indisk herresinglespiller, Lakshya Sen. Dels fordi en af holdets faste spillere, Sebastian Bugtrup, ikke var i stand til at bidrage på grund af en skade.

Samvirke med Indien

Historien om Lakshaya Sen er et fint billede på den udvikling og forvandling der sker i disse år i HBC.

Den unge asiat er lige nu nr. 27 på seniorernes verdensrangliste. Til dagligt træner han på det anerkendte ”Prakash Padukone Badminton Academy”, beliggende i Bangalore, som HBC fornylig indgik en samarbejdsaftale med. Et samarbejde, der altså udmøntede sig i, at Lakshya Sen, bronzevinder fra det seneste ungdoms-VM, ovenpå sin deltagelse ved Denmark Open i forrige uge har taget ophold på hotel Scandic Hvidovre for at træne med i HBC.

– At vi på denne måde kan have gavn af Lakshya Sen er kun starten på samarbejdet, der selvfølgelig er kommet i stand, fordi Prakash Padukone tilbage omkring 1980 boede i vores by og i en årrække spillede for HBC. Og det er egentlig kun fantasien der sætter grænser for, hvad samarbejdet mellem Hvidovre og Bangalore kan føre til. Jeg er sikker på, at vi kommer til at se flere fremragende indiske spillere, der kommer og bidrager til vores træningsmiljø. Ligesom vi kommer til at sende vores talenter og forhåbentlig også trænere på længerevarende træningsophold i Indien, så de kan lære en masse og blive hærdet, fortæller Carsten Werge, formand for HBC, der i samme moment fastslår, at rejseaktiviteten mod Bangalore først sættes i værk, når Covid-19 er under kontrol.

Lakshya Sen vandt naturligvis sin 1. herresingle mod Hillerød uden problemer.

Sebastian Bugtrup var fredag aften efter en scanning af sin fod var nødsaget til at melde afbud. I stedet blev Oliver Lau Andersen forfremmet til 1. holdet – og han var upåvirket af situationen og overbevisende i 2. mixeddouble sammen med Iben Bergstein. HBC-parret vandt 21-8, 21-11.

Samme Iben Bergstein var i 1. damesingle i vanskeligheder mod talentet Sofie Karmann. Hvidovre-spilleren havde svært ved at finde sit vanlige tekniske niveau i 1. sæt, som hun tabte 18-21, men da det gjaldt i næste sæt, strammede Iben Bergstein både spil og indstilling og efter at have vundet 21-19, blev sagerne sat på plads i 3. sæt med cifrene 21-10. En præstation, der skaffede Iben Bergstein valget som ”Kampens Spiller”.

Ligesom resten af holdet fik også HBC’s to yngste spillere, de 17-årige Anna Siess Ryberg og Mette Werge, tanket godt med selvtillid. Først vandt Mette i overbevisende stil i mixed sammen med Patrick Buhl, dernæst tog Anna sin single via sæsonens bedste spil, og de to HBC-piger rundede holdkampen af med en særdeles løfterig damedouble, hvor de på tempo og teknisk godt spil udraderede deres modstandere med 21-15, 21-11.

En god finish for HBC og for Ryberg og Werge, der søndag morgen fløj videre mod nye opgaver: Europamesterskabet for U19-spillere, der spilles i Lahti i Finland.

Også HBC’s øvrige bedste seniorhold var i kamp i weekenden. Mandskabet fra 3. division manglede de små marginaler, da topkampen mod KMB blev tabt 4-9, men trods nederlaget er HBC stadig med i toppen af rækken. Det samme er HBC3, som efter 12-1 i en kamp mod FKIF Frederiksberg er på 2. pladsen i Danmarksserien.

menu
menu