HBC tilbage i toppen med flot sæsonstart

HBC tilbage i toppen
med flot sæsonstart

Helstøbt holdindsats bag en flot hjemmesejr mod Holte

BADMINTON: At Hvidovre Badminton Club i fornuftigt tempo er ved at finde tilbage til fordums niveau og styrke var tydeligt for de mange medlevende tilskuere, der lørdag eftermiddag mødte op til nyoprykkkernes første hjemmekamp i 1.division.

Efter små tre timers kamp blev Holte sendt hjem med et nederlag på 6-3 i en kamp, hvor HBCs 1. herresingle, Nicolaj Wolf ved stillingen 5-5 i 1. sæt endda måtte strække våben og opgive med en lyskenskade. Men det rystede ikke HBCs spillere, og efter den vigtige sejr var den spillende cheftræner, Rune Ulsing, generelt meget tilfreds med sit mandskabs præstation:

- Der var fuld koncentration over hele linien i en kamp, vi havde håbet at kunne vinde. Men samtidig også en kamp der på forhånd tegnede meget lige, fastslog Rune Ulsing

På HBCs hold, der mestendels består af meget unge spillere, var der især plusser til svenskeren Shaun Ekengren i 2. herresingle. I en hård tresætter trak det op til nederlag ved stillingen 13-17 i afgørende sæt. Det var bemærkelsesværdigt at se, hvordan den teknisk stærke og lynhurtige Hvidovre-spiller ikke lod sig knække af et par hårde dommerkendelser, men i stedet brugte det som afsæt til at vinde otte point i træk og dermed også kampen.

Andre der skilte sig ekstra flot ud var tilbagevendte Iben Bergstein og 16-årige Anna Siess Ryberg, der begge sejrede i deres singler og i damedoublen vandt i tre sæt over den tidligere landsholdsspiller Maria Røpke og makkeren Pernille Harder.

- Jeg noterer mig, at HBC endte med at vinde tre af holdkampens fire tresæts-opgør. Det kan sagtens hænge sammen med, at vores spillere efterhånden har fået en meget stor grad af træningsdisciplin. Det så i hvert fald ud som om, at HBC’erne generelt var i bedre fysisk forfatning end Holtes spillere.

Traditionsklubbens vej tilbage mod den danske top er skabt på benhårdt arbejde for at etablere det gode træningsmiljø, og det afspejledes i dén grad også resultatmæssigt på klubbens øvrige seniorhold.

HBCs 2. hold, der spiller i 3. division, vandt 10-3 over Holte 2. Klubbens 3. hold, der hører til i Danmarksserien, tog en overraskende men fortjent 7-6 sejr i en svær udekamp mod Værløse, mens et historisk ungt 4. hold, hjemmehørende i Københavnsserien, lammetævede Charlottenlund med 13-0.

menu
menu