Hent et gratis insekthotel til haven eller altanen

Hent et gratis insekthotel til haven eller altanen

Vær med til at gøre Hvidovre vildere, og få små naboer, der kribler og summer

Hvidovre Kommune er med i dysten om at blive Danmarks Vildeste Kommune, og det betyder, at der gøres en ekstra indsats for at give naturen mere plads. Sidste år kunne borgerne i Hvidovre hente poser med gratis blomsterfrø til vilde og smukke haver, og i år inviterer kommunen borgerne til at dyrke naboskabet med nogle af naturens allermindste væsner – insekterne.

Onsdag den 4. maj kl. 16-18 kan du hente et gratis insekthotel på pladsen foran Hovedbiblioteket. Kl. 16-17 er borgmester Anders Wolf Andresen og formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Kristina Young også med til uddelingen. Der er 150 insekthoteller, og man kan hente ét hotel pr. husstand.

Insekthotellerne er produceret af elever fra FGU Vestegnen og har forskellige størrelser, så de egner sig både til haver og altaner. Hotellerne er opdelt i fem rum, som man selv skal fylde med f.eks. grankogler, bambuspinde eller grene.

– Vi ved, at mange i Hvidovre er optaget af den grønne dagsorden og gerne vil have mere natur. En af måderne er at passe på den natur og det dyreliv, vi allerede har, og det kan man gøre ved at sørge for, at insekterne har det godt. Derfor håber vi også, at mange vil komme forbi for at hente et insekthotel – og måske samtidig få en snak om biodiversitet og hvordan Hvidovre kan blive endnu mere grøn, lyder det fra formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Kristina Young.

Borgmester Anders Wolf Andresen supplerer:

– Vi får brug for alles hjælp, hvis vi for alvor skal skabe bedre vilkår for plante- og dyrelivet, og vi vil fra kommunens side gerne inspirere til, hvordan man som borger, virksomhed, grundejerforening eller boligselskab kan være med til at give naturen mere plads.

Miljøministeren har inviteret landets 98 kommuner til at dyste om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Konkurrencen løber frem til efteråret 2022. Her bliver kommunerne bedømt på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden om vild natur til borgerne. Hvidovre Kommune deltager i konkurrencen for at skabe en rigere natur og fremme den biologiske mangfoldighed.

menu
menu