HIF-damer videre i oprykningsfinale

HIF-damer videre
i oprykningsfinale

Udesejr på 21-19 mod Virum/Sorgenfri

HÅNDBOLD: På en torsdag aften, Virum-hallen var fyldt godt op med engagerede tilskuere, og under bevågenhed af landstræner Klavs Bruun Jørgensen sikrede Hvidovre sig den anden sejr af to mulige over Virum/Sorgenfri. Det blev en kamp, der mod afslutningen blev mere spændende end nødvendigt. For efter at HIF havde styret begivenhederne i kampens første 45 minutter, var de sidste 15 minutter knap så mindeværdige. HIF lod sig nemlig presse af et offensivt Virum-forsvar, og pludselig var det som om koncentrationen svigtede en anelse. Men heldigvis var Virums indsats ikke skarp nok i forhold til at stække Hvidovres vinger for alvor, så det var en flok lettede piger, der kunne lade sig tiljuble af en ikke uanseelig mængde Hvidovre-tilskuere, der havde fundet vej til Virum. Solidt forsvar banede vejen

Ganske vist havde HIF-damerne et solidt firemåls forspring med i bagagen fra den første kamp hjemme,, og da de rødblusede bragte sig foran med seks scoringer i midten af 2. halvleg, var det som om, at holdet mentalt var videre til finalekampene, hvor 2. divisions nummer 10 fra Brøndby venter i to altafgørende kampe. Det kneb lidt med timing og skarphed angrebsmæssigt, men til gengæld leverede HIF’erne vanlig høj standard i den defensive del, hvor især keeper Sofie Juhl trådte i karakter og i lange perioder agerede levende plankeværk i målet. Foran hende afviste Jasmin Schou og Mia Dam effektivt de hårdt kæmpende Virum-spillere, der bl.a. havde trukket den tidligere OL-guldvinder Rikke Hørlykke frem fra gemmerne.

Kaninen i hatten

Hende ville Hvidovre ikke stå tilbage for, og i fraværet af den normale forsvarskrumtap Betina Frølund havde HIF fået overtalt Marlene Engel til en optræden, der forhåbentlig varer sæsonen ud. Og hun var med til at give ro angrebsmæssigt, og leverede en aldeles fin indsats med flere assists og vigtige scoringer undervejs, ligesom hun også bidrog til at udfylde en rolle forsvarsmæssigt:

- Jeg er superglad for, at Marlene har meldt sig under fanerne i de her afgørende kampe, men allermest gør det mig glad at se, at hun helt naturligt falder ind i spillet med både Amalie Christiansen, Mie Ekman og Katja Melander. Hun er en spillertype, der gør sine medspillere bedre - og det har vi brug for netop nu, konkluderede HIF-træner Kevin Arildtoft Moer.

Den første oprykningskamp finder sted 2. påskedag mandag den 22. april i Dansborghallen kl. 13.00 mod Brøndby.

menu
menu