HIF er nok ”hægtet af” i oprykningskampen...

HIF er nok ”hægtet af”
i oprykningskampen...

På sejrskurs og føring i 1. halvleg, men tabte 2-1, efter lidt mærkværdige udskiftninger i starten af 2. halvleg

FODBOLD: Det var lidt af en mavepuster HIF tog med hjem fra Nykøbing F i lørdagskampen i oprykningspillet til Superligaen. Tre nye point havde nemlig betydet at Per Frandsens mandskab kunne holde sig helt inde i kampen om de to oprykningspladser, men sådan skulle det altså ikke gå.

Det blev aldrig nogen køn kamp mod falstringerne, der ikke har noget at spille for, andet end æren. Begge hold kom til masser af chancer men skarpheden var ikke til stede, og det er i den grad det, HIF mangler i øjeblikket, for at spille med.

Kampens første rigtige store chance kom efter et lille kvarter til hjemmeholdet, da Fredrik Carlsen tabte bolden på midten af banen og Marc Nielsen var væk i opdækningen, hvilket betød af Mathias Gert kom fri med Filip Djukic der fint fik lukket benene af for afslutningen.

Kort efter kom HIF så på tavlen, da en velspillende Marcus Lindberg kom godt igennem i venstre siden, og fik sendt et indlæg ind til Christoffer Boateng der sparkede sit fjerde sæsonmål i kassen til 0-1. Herfra handlede det for HIF om at få lukket kampen, og chancerne var bestemt også til det. Magnus Lysholms afslutning tog stolpen og endnu en kæmpechance til Boateng, der ikke fik udnyttet Marc Nielsen indlæg.

Nykøbing var bestemt heller ikke ufarlige med flere chancer, hvor HIF gav hjemmeholdet alt for meget plads, men keeper Djukic klarede tingene bl.a. med en god dobbeltredning.

2. halvleg blev ikke meget kønnere, men chancer var der nok af. Efter fem minutter fik Lindberg spillet sig alene med keeperen, men afslutningen blev alt for sløj.

Mærkelige udskiftninger

Efter bare 10 minutter af 2. halvleg blev der foretaget nogle udskiftninger fra HIF-bænken, som var noget uforståelige. De farligste angribere, Boateng, Fredrik Carlsen og angrebsbacken Marc Nielsen blev taget ud. Det betød nok at Nykøbing fra det øjeblik turde gå længere frem på banen, og at kampen ændrede karakter.

Well.. HIF fik stadig spillet sig frem til chancer, men skarpheden og fighten manglede i den grad. Hvilket var symboliseret meget godt ved Tobias Thomsen, der lavede 10 liga mål i efteråret, og kun står noteret for et enkelt i foråret (det var sidst HIF var i Nykøbing).

Når man ikke får lukket kampen, og svækker angrebet, giver det modstanderen mulighed for at lave et comeback, og det var det der skete. Efter 83 minutter fik Djukic igen afvist en afslutning, men Nicolaj Jessen var hurtigt over returen og fik sparket en reducering ind til 1-1. I lidt HIF-desperation prøvede HIF så at spille mere direkte med Matti Olsen, der blev sendt op i angrebet. Men den plads det efterlod var Nykøbing hurtig til at udnytte og kort inden slutfløjt, var det så helt slut da Nykøbing scorede til 2-1.

En kæmpe spand vand i hoved på HIF, der nok er ”hægtet” noget af i kampen om oprykning.

Ikke slut endnu

Men det er som bekendt ikke slut før ”den frodige dame har sunget”, og fire point i oprykningspillet er ikke meget, med de mange 6-point kampe.

Der er fire kampe tilbage. Den første er i morgen torsdag ude mod Lyngby, hvor HIF med tre point kan genskabe kontakten og onsdag i næste uge venter der så endnu en vigtig hjemmebanekamp på Hvidovre stadion mod FC Fredericia.ka-ma

menu
menu