HIF-fodbolddamer går efter oprykning

HIF-fodbolddamer går efter oprykning

Drømmen er i live, efter tre sejre i træk

FODBOLD: HIFs fodbolddamer sluttede året af med en sejrsstime der gav en 4. plads i Kbh-serien, så nu går holdet efter oprykning til østrækken.

Det siger træner Claus Pedersen, men tilføjer, at det nok også kræver et par forstærkninger, mere træning, og håb om at de skadede profiler vender stærkt tilbage.

- Vi vandt årets sidste kamp med 3-2 over Heimdal, efter en pause føring på 2-0, hvor vi havde meget godt styr på kampen og var i kontrol hele 1. halvleg, hvor Sofie Rossen havde lavet to mål på solidt forarbejde fra Mikala Weber. 2. halvleg blev lidt mere rodet, men Sofia Weber kunne bringe os på 3-1 efter en pasning fra Lærke Gade Jensen. I de sidste 10 minutter var vi i undertal efter et gult kort til Mikala Weber.

Holdet slutter sæsonen af med tre sejre i træk over Heimdal, B93 og GVI, men måtte nøjes med en 4. plads i turneringen. I kampen mod FIX blev holdet meget hårdt ramt af skader, bl.a. til Claudia Hebo Smith for resten af sæsonen. Hun var på dette tidspunkt HIF’s topscorer og en utrolig vigtig brik i spillet, så hun har været meget savnet. I samme kamp blev også Sofia Weber skadet, som er holdets bindeled og midtbaneleder. Hun var ude i tre uger og har siden ikke kunne spille 100 %, det blev dyrt og kostede nok to nederlag i kampene lige efter.

Oprykningen i 2020?

- Men vi er “oppe på hesten igen” og har fuld fokus på den nye sæson og vores mål er stadig oprykning til Øst rækken. Vi har måtte indrømme at der skal ydes lidt ekstra hvis vi skal rykke op, så vi har sat en ekstra træningsdag på skemaet. Vi har også måtte erkende at vores trup nok er lidt for smal og sårbar ved sygdom og skader, vi er pt. ca. 23 og vil gerne op omkring 30 piger. Så alle er velkommen til at kigge ud og være med, understreger HIF-træneren.

- Vi fik god tilgang i det sidste år, hvor topscorer Sofie Rossen og Lærke Gade Jensen begge er kommet til fra FA2000. Vi har også fået tilgang af Cecilie G. Rossen og Liva Barslund fra BSF, og alle fire er gået lige ind i truppen og yder et solidt og godt arbejde. Vi har desværre stadig Marina Sejr Rørholt ude i ca. 6 måneder men vi glæder os til hun er klar igen. Vi håber også snart at se Sofie Jakobsen tilbage igen, efter hun har været inde som soldat i fire måneder.

- Khanh Hoang og jeg har stadig stor tro på pigerne og vi kan se mange fremskidt trods dumme nederlag. Så vi håber og tror på, at 2020 bliver vores år og vi kan nå målet, slutter Claus Pedersen.

menu
menu