HIF havde spil og chancer til en sejr

HIF havde spil og
chancer til en sejr

0-0 mod HB Køge, hvor store chancer blev brændt i 2. halvleg. Nedrykningspillet starter i påskeugen

FODBOLD: Det var givet på forhånd at Hvidovre gik i nedrykningsspillet, inden fredagens sidste runde mod HB Køge, der kæmpede med FC Fredericia og Fremad Amager om de sidste to pladser i oprykningsspillet. Kampen endte 0-0, og da Fremad A samtidig tabte i Silkeborg, trak sjællænderne det længste strå i den duel.

Hvidovre var fortsat tynget af Corona-udbrud i truppen, hvor der til fredagskampen manglede ikke færre end syv mand. Derfor skulle man også tro at gæsterne ville sætte sig på spillet og dominere opgøret, mod et ungt Hvidovre hold, hvor der var givet genvalg til 19-årige Frederik Carlsen på midten og start debut til Marc Nielsen på venstre back-positionen. Køge dominansen var dog svær at få øje på, – for ikke at sige umulig. Første halvleg var en lidt en søvnig affære, der dog i momenter livede op ved hjørnespark og HB Køges lange indkast, som der blev brugt rigtig lang tid på at få afviklet, uden at det var noget stort problem for Filip Djukic og det øvrige HIF-forsvar.

Ud over dødbolde og et par frispark langt ude fra feltet, var det ikke meget Djukic havde at se til, og defensiven foran ham virkede igen sikker. Kaptajn Stenderup og Matti Olsen fik pakket HB Køges topscorer godt ind. Men lige så velspillende defensiven var, lige så tandløst var Hvidovres offensiv. Der noteredes ikke en reel afslutning i 1. halvleg.

Store HIF-chancer

Der skete noget mere efter pausen, hvor HIF begyndte at få et klart overtag, og hvor man – trods de svære baneforhold – lykkedes at sætte sig på tingene. Herefter begyndte chancerne at komme, og de rødblusede spillede faktisk langt bedre teknisk med gode kombinationer end modstanderne, og havde også chancerne mod slutningen af kampen.

Men her ligger nok også grunden til at det ikke er Hvidovre der skal spille oprykningsspil?. De store chancer blev simpelthen ikke udnyttet, Mikkel Nøhr havde eksempelvis taget et godt løb ind i feltet, hvor han fra en fri positiv fik headet forbi mål.

To gange var bolden inde og danse på Køges målstreg, uden at det gav bonus, og både Tobias Thomsen og Oscar Buch havde muligheden for at få scoret, men skarpheden/heldet var der bare ikke. Til historien hører også at Hvidovre er et af de hold i rækken, der har bolden mest.

Uden mål blev det altså en deler mellem Hvidovre og HB Køge, hvor gæsterne kunne være mest tilfredse med det ene point der var nok til oprykningspillet. Omvendt kunne Hvidovre godt have nappet de tre point, der havde lunet både med større afstand til nedrykningsstregen, men tillige havde givet en 8. plads, der havde resulteret i flere TV penge i kassen.

10 afgørende kampe

Nu venter der så en landskampspause inden nedrykningspillet går i gang i påskeugen. Her bliver modstanderne Skive, Kolding IF, Vendsyssel FF, Hobro og Fremad Amager som Hvidovre alle skal møde én gang ude og en gang hjemme, inden to nedrykkere findes blandt de seks. ka-ma

menu
menu