HIF nu fire point ned til den ”kriminelle streg”

HIF nu fire point ned
til den ”kriminelle streg”

2-1 sejr over amerikansk-opkøbte Helsingør, efter et rigtigt gyserdrama

FODBOLD: Det var virkelig knald eller fald for Hvidovre, da man i søndags stod overfor amerikansk-opkøbte FC Helsingør i en direkte kamp om 1. divisions mindre attraktive nedrykningspladser. Begge hold skulle bruge en sejr, uafgjort ville ikke hjælpe det helt store, hvor HIF inden opgøret var et point foran FC Helsingør. En sejr kunne give lidt tiltrængt luft...

Det var derfor ikke så underligt, at vi fik et opgør med megen spænding og kampgejst, uden de 1.280 tilskuere blev præsenteret for det flydende, gedigne fodboldspil. Det var en meget fysisk kamp, hvor der blev kæmpet for hver en meter. Noget af en gyser...

Store chancer

Gæsterne fra Helsingør lagde bedst ud, og fik den første store mulighed efter bare syv minutter, - et hovedstød tæt under mål, som HIF-keeper Filip Djukic imidlertid afværgede flot. Bare to minutter efter skete der så noget i den anden ende, da Marcus Mølvadgaard sendte et indlæg ind fra højre side, - det blev klirret lige ud til Nicklas Bjerre Schmidt, der sendte bolden ind under overliggeren til 1-0, og dermed kom på måltavlen for første gang i Hvidovre-trøjen.

Kampene på midten forsatte og opgøret blev præget af mange små frispark i forbindelse med de mange dueller. Begge hold måtte også fortage en tidlig udskiftning. Hos HIF måtte stopperen Mike Mortensen desværre udgå, - tilsyneladende med en fiberskade. Han blev erstattet af Lasse Brandt Hansen, der igen leverede en yderst solid indsats i forsvaret sammen med Malte Kiilerich. Lasse Brandt ligner mere og mere Kiilerichs afløser.

HIF havde bolden i mål i det 23. minut, men scoringen blev annulleret på en meget tvivlsom offside. Mod slutningen måtte Killerich afværge et Helsingør-forsøg på selve målstregen, men gæsterne fik alligevel udlignet i halvlegens allersidste minut, da et hjørnespark endte hos målfarlige Niclas Mortensen, der sørgede for 1-1.

Aabech skabte ro

Anden halvleg bød på et par store chancer til begge mandskaber, dog uden at bolden nåede over målstregen, og lige som i første halvleg var begge hold ingen tvunget til at skifte ud. Hos HIF måtte Aleksander Lazarevic en tur på skadestuen, med blodet fossende ud af næsen efter en hård duel i feltet.

Med et lille kvarter igen kom så forløsningen. Indskiftede Kim Aabech, der nu havde skabt nogen ro over HIF’s spil, sendte en flot aflevering ind over til holdets tilbagevendte topscorer Nicolaj Agger, der fik snittet bolden over en fremstormende Helsingør-keeper, og i mål til 2-1. Aggers tilbagekomst efter en skade, kan utvivlsomt få stor betydning i de sidste syv kampe i Nordic Bet ligaen.

Kampen sluttede, som den begyndte, med et par rigtig store chancer til begge mandskaber. En perfekt fremlægning fra Aabech til Marcus Mølvadgaard i det 83. minut burde have sikret sejren, men lige efter havde gæsterne en lignende kæmpe chance for udligning.

Der blev fightet godt af alle hos HIF, stopperparret Killerich/Lasse Brandt lukkede flot af, og målmanden Filip Djukic havde et par rigtig afgørende redninger, selv om han virkede lidt passiv ved Helsingørs udligning efter hjørnespark. Backen Emil Vatani var påny blandt banens bedste spillere, både i det defensive og offensive spil, og på midtbanen arbejdede Østberg og Bjerre Schmidt forbilledligt.

Hvidovre har nu fire point ned til den kriminelle streg”, og det giver selvsagt en lille smule luft, - i hvert fald ind til på søndag, hvor vi igen møder Lyngby på Lyngby Stadion.

ka-ma

menu
menu