HIF slog til, da Næstved måtte satse

HIF slog til, da Næstved måtte satse

3-1 sejr og flot indsats af Hvidovre, der kan afgøre tingene i to kampe i denne uge

FODBOLD: NordicBet Ligaen er for alvor ved at gå ind i den afgørende fase, hvor der kæmpes med arme og ben i begge ender af tabellen. I søndagens kamp på Hvidovre Stadion, kæmpede gæsterne fra Næstved, placeret på 3. pladsen, for en mulig oprykning, mens HIF omvendt slås for endnu en sæson i landets næstbedste række. Det fra jo de to oprykkere fra sidste sæsons 2. division der her tørnede sammen, og HIF havde inden den dyst ikke tabt til Næstved i tre år. Og heller ikke de to klubbers tredie indbyrdes opgør i sæsonen skulle det lykkedes for gæsterne at bryde den stime.

Efter at HIF havde taget føringen 1-0 midt i 1. halvleg, satsede Næstved næsten alt for at komme tilbage, og HIF-angriberne havde mange chancer for at øge føringen. Da Næstved lidt heldigt fik udlignet et kvarter før tid i 2. halvleg, var der mange der frygtede det værste. Næstved satsede nu helt hæmningsløst, HIF havde chancer på samlebånd, og til slut - i de sidste fem minutter slog Hvidovre til med to mål og en fortjent 3-1 sejr var hjemme.

Igennem hele kampen var det ellers svært at se at det var top imod bund. Gæsterne havde vel et lille overtag i det første kvarter, dog uden at det blev rigtig farligt. HIF fik lukket godt ned for Næstved-profilen Kristoffer Munksgaard, og kom mere og mere ind som toneangivende i opgøret.

To mål af Aabech

I det 22. minut opsnappede Kim Aabech en fejlpasning i Næstved-forsvaret, og sådan en chance skal man ikke give Aabech, der alene med keeperen bare lagde bolden ned i det venstre hjørne, og dermed sendte HIF på sejrskurs.

Målet betød altså at Næstved var tvunget til at satse for en udligning, men Hvidovres defensiv spillede en stor kamp og gjorde det rigtig svært for topholdet at skabe chancer. I den anden ende havde HIF til gengæld ikke problemer med at skabe chancer, - udfordringen lå mere i at omsætte dem. Stefan Nygaard, der igen leverede en kæmpe arbejdsindsats, havde - sammen med Nicolaj Agger - flere store muligheder (det lignede direktører) for at lukke kampen, men skarpheden var simpelthen ikke tilstede.

Med et lille kvarter igen skete så det der ofte sker, når man ikke kan lukke sine kampe. En sjælden fejl i HIF’s defensiv gav Næstved den mulighed de havde søgt igennem hele kampen, da Ibrahim Laar kunne heade en udligning i mål.

Den mavepuster slog dog ikke HIF ud. Fem minutter senere får Næstved-keeperen fingeren på Nygaards afslutning og må give endnu et hjørnespark, og så tog samme Stefan Nygaard revanche, da han dukker op ved bageste stolpe og gør det onde mod sin gamle klub med scoringen til 2-1.

To minutter senere blev tingene så afgjort, da HIF fangede Næstved højt oppe på banen, og Nicolaj Agger med et flot sideskift finder den helt udækkede Kim Aabech, der kom foran Næstveds forsvar, og - som den rutinerede ræv - sendte bolden imellem benene på Næstveds målmand, og sikrede HIF tre vigtige point med sin 8. sæsontræffer.

Fem point til stregen!

Med HIF’s sejr og nederlag til Thisted FC, FC Roskilde og FC Helsingør, har HIF nu fem point ned til nedrykningsstregen og Per Frandsens mandskab kan nu selv afgøre tingene i de sidste fire kampe; - den næste er allerede onsdag i denne uge når holdet skal til Nykøbing FC og søndag tager man imod Fremad Amager på Kæmpernes Arena.

ka-ma

menu
menu