Hjalp kvinderne i DM-finalen i atletik

Hjalp kvinderne i DM-finalen i atletik

Skadede profiler kostede mændene finaledeltagelse for første gang i 20 år

ATLETIK: Sidste års 4. plads i DM-finalen for hold til både mændene og kvinderne bliver med sikkerhed ikke gentaget i år, da Hvidovre AM’s mænd for første gang i 20 sæsoner missede kvalifikationen, mens kvinderne klarede skærene og fortsat er med, når der skal kæmpes om medaljer til september.

Med skadesafbud fra så store profiler som OL-løberen Abdi Hakin Ulad, de danske mestre Kristoffer Hari og Kasper Olsen i sprint samt Matthias Hagen i kast og yderligere tre andre, så var mændene alligevel forbløffende tæt på at kvalificere sig til finalen. Man må dog erkende, at reserverne ikke havde nær den samme rutine, og det betød i sidste ende, at de berømte marginaler ikke tippede ud til Hvidovres fordel i år.

- Der er, heldigvis kan man næsten sige, ikke noget mønster i skaderne, så vi kommer til at stille med et historisk stærkt hold til oprykningsmatchen. Men rigtig ærgerligt, da vi ubetinget har kvaliteten til at kæmpe med om medaljerne, men sådan er betingelserne, så nu ligger fokus for mændenes vedkommende på sæsonens kommende individuelle mesterskaber, sagde en ærgerlig sportschef, Michael Bruun Jepsen efter matchen.

Til gengæld kunne han glæde sig over, at man ser ud til at have klaret generationsskiftet på kvindeholdet med succes. Det meget unge hold formåede efter en spændende afslutning at komme med i finalen, hvor det vil blive yderligere forstærket, hvilket giver håb om komme hjem med medaljer.

Hos mændene glædede man sig over det nye stjerneskud, Mads Tærsbøl, der i Abdi Hakins fravær nemt vandt 5.000 meter, og derefter slettede en 38 år gammel klubrekord på 1.500 meter af Claus Scharnberg, da han krydsede målstregen som 2’er i 3.49,24 minut. Den danske mester på 60 meter indendørs, Festus Asante, sæsondebuterede med 10,68 og 21,81 sekund på 100 og 200 meter, hvilket rakte til en 2. og 4. plads.

Hos kvinderne var det endnu en gang den unge kaster Thea Jensen, der viste sig fra sin bedste side, da hun forbedrede sin egen 1 uge gamle Danske U20 Rekord fra 14,30 m til 14,42 meter. Træningskammeraten Annesofie Hartmann forbedrede sig i diskos til 45,24 meter, mens den superrutinerede Maria Sløk supplerede op med placeringer som nr. 3 i begge øvelser lige efter sine unge klubkammerater. I fraværet af den skadede Zarah Buchwald viste den blot 16-årige Alberte Jakobsen på 200 m, at hun bestemt også kan løbe stærkt, da hun besatte 4. pladsen med 26,27 sekund.

DM-finalen finder sted til september, og her kan begge hold se frem til væsentlig forstærkning, kvinderne i DM-finalen og mændene i kvalifikation mod de bedste hold fra 1. division.

Festus Asante. (Foto: Lone Dybdal)

Festus Asante. (Foto: Lone Dybdal)

menu
menu