Hjernegymnastik på skemaet

Hjernegymnastik på skemaet

På fredag mødes 1.611 elever fra fem skoler i Hvidovre Kommune i en dyst på taktik og tålmodighed, når Skolernes Skakdag 2019 løber af stablen. Det bliver konge!

I alt deltager 49.851 elever fra 293 skoler i hele landet i Skolernes Skakdag under mottoet "Det skal være sjovt at blive klogere", hvor de mødes pa tværs af køn, klassetrin og kultur. Smartphones og tablets bliver for en stund lagt på hylden, og brætter og brikker kommer på bordet. Eleverne skal have en sjov og hyggelig dag sammen fyldt med leg og læring. Det gælder om at lægge en god taktik, og ro, koncentration og fordybelse er afgørende.

I Hvidovre Kommune deltager 1.611 elever fra bl.a. Langhøjskolen, Præstemoseskolen og Dansborgskolen i Skolernes Skakdag 2019.

Mikkel Nørgaard, programleder, Dansk Skoleskak:

- Skolernes Skakdag har udviklet sig til en skolefest, hvor elever, lærere og pædagoger mødes til lærerigt samvær over det evigtunge spil. Det glæder Dansk Skoleskak meget, at flere skoler i Hvidovre Kommune fejrer "Hjernegymnastikkens Motionsdag" med støtte fra Spar Nord Fonden og Politiken".

Forskning peger på, at skoleskak har en positiv effekt i matematikundervisningen, og især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Derfor oplever Dansk Skoleskak en stigende interesse for skoleskak, og mere end 600 skoler tilbyder i dag skoleskak, flere steder som en obligatorisk del af undervisningen.

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken.

menu
menu