Hør Inge Larsen og Johannes Møllehave

Hør Inge Larsen  og Johannes Møllehave

Man kan lytte til de gamle båndkopier af Hvidovre nærradioudsendelserne gennem 36 år

Nu hvor Hvidovre Nærradio lige har kunne fejre sin 36 års fødselsdag den 3. maj kan du høre eller måske endda genhøre lydklip fra nogle af de første udsendelser og se lidt materiale fra radioens start.

Det er Henning Jensen, som var medinitiativtager til Hvidovre Nærradio og i de første år var redaktionsansvarlig for nyhederne, der har fået lagt materialet ind på hjemmesiden www.danskradio.dk. Hjemmesiden er drevet på hobbyplan af Martin Vinther Rasmussen, som selv har en fortid på fynske lokalradioer.

Hvis man interesserer sig for andet end blot Hvidovre Nærradio kan man virkelig gå på opdagelse på hjemmesiden, idet den omhandler stort set alt om dansk radio og fortsat bliver opdateret.

Men tilbage til lydklippene fra Hvidovre Nærradio, Her vil du i åbningsudsendelsen fra 3. maj 1983 bl.a. kunne høre borgmester Inge Larsen holde indvielsestale og et interview med Torben Kragh fra Hvidovre Avis. Udover den officielle åbning kan man høre den første Hvidovre Nyt-udsendelse fra nyhedsredaktionen.

I udsendelse nummer 25 fra 26. juli 1983 er der klip om Hvidovres historie, interview med Kjeld Jørgensen fra Lokalhistorisk Selskab, oplæsning af Johannes Møllehave samt interview med Møllehave og tidligere skolebetjent på Sønderkærskolen H. H. Jensen.

I en udateret optagelse fra 1983 vil du kunne høre interview med Per Højholt om hans Gitte Monologer og en optagelse med ham i Medborgerhuset.

I klip fra Mortens aften 1983 kan du høre pastor Jørgen Rønnow, et indslag fra Fritidshjemmet Immerkær, et interview med juniorverdensmester i landevejscykling Søren Lilholt og desuden med Jørgen Kristoffersen fra Dansk Cyklist Forbund.

Fra Hvidovre Nærradio kan du på de nævnte klip bl.a. høre Henning Jensen, Jørgen Abildå, Erling Groth, Jette Lund, Orla Leis, Kjeld Haugaard, Mogens Brauer, Inge Jørgensen, Ole Andersen, Martin Roald-Arbøl, Hanne Hansen og Knud Andersen.

Henning Jensen oplyser, at han har opfordret Forstadsmuseet til at få digitaliseret de gamle båndkopier af nærradioudsendelserne, som museet ligger inde med. Og han og andre af de tidligere nærradiofolk vil gerne hjælpe til, men indtil videre har museet været afvisende over for tanken. Der ligger jo megen historie på de gamle optagelser og det kan være vigtigt for såvel nutiden som eftertiden at få mulighed for at få tilgang til den del af Hvidovres kulturarv. Og optagelser på bånd er desværre ikke en sikker arkivering og er kun tilgængelig, hvis man har mulighed for at høre dem på museet.

Så Henning Jensen vil derfor opfordre til at Byrådet eller andre initiativer vil være med til at sikre lydoptagelserne og gøre dem offentligt tilgængelige. Og som nævnt deltager Henning Jensen gerne i dette arbejde.

menu
menu