Hold Hvidovre ren

Hold Hvidovre ren

Vær med til at samle affald ind - og send os dit billede af det indsamlede, samt en kort beskrivelse af, hvor det er indsamlet

Har man først fået øje for det, er det svært at overse, hvor meget affald, der smides i naturen og på gader og stræder. Små og store aftryk efter os mennesker, der forbruger og har svært ved at slette vores spor.

Uanset om affaldet er smidt med vilje, er fløjet ud af en pose eller bare tabt - uden det var meningen, så er det alt sammen affald, der ikke bør ende i naturen. Og det er med det udgangspunkt, at Hvidovre Avis nu lægger op til, at vi ser nærmere på, om og hvor i Hvidovre det står galt til med affaldet.

En times arbejde

Og skal man inspirere, er det som bekendt altid godt selv at gå foran. Derfor trak fotograf og journalist torsdag middag i arbejdstøjet, bevæbnet med plastiksæk og affaldssnapper, for at finde ud af, hvor meget affald, man egentlig kan indsamle på en enkelt time. "Indsatsen" blev lagt i et grønt område i Hvidovre: Kystagerparken fra Åmarkens Station og ned til Fugleøen i Kalveboderne.

Her skulle det hurtigt vise sig, at der kan findes affald i alle former og størrelser. Vatpinde, fulde og tomme flasker, dåser, plastik, flamingo og et meget stort nylongulvtæppe - for bare at nævne nogle få ting.

Samlet indsats

Også på landsplan arbejdes der på at sætte fokus på at få indsamlet affald fra naturen.

- Moder jord er ved at blive kvalt i plastik. Derfor samarbejder Plastic Change og Naturli’ Foods om at mobilisere danskerne til at gå ud i naturen og samle plastik op den 15. september. Hvis blot fem pct. af danskerne fjerner én plastikpose hver fra naturen, bliver der fjernet 5,7 ton plastikaffald, lyder det f.eks. i en pressemeddelelse fra Plastic Change og Naturli’ Foods.

Plastic Change og Naturli’ Foods kalder den 15. september en folkeoprydningsfest, og appellerer til, at alle vil gøre en indsats.

- Vi har brug for alle gode stemmer og alles hjælp, så vi kan få mobiliseret så mange så muligt til en fælles folke-oprydningsfest den 15. september, siger Henrik Beha Pedersen, direktør fra Plastic Change og Henrik Lund, som er adm. direktør i Naturli' Foods.

På Hvidovre Avis er udgangspunktet, at der nok skal mere end en enkelt indsamlingsdag til, for at gøre en virkelig forandring.

Vil du som privatperson, skole, institution eller virksomhed være med, så træk i arbejdstøjet og afsæt en halv eller en hel time, hvor du/I samler affald ind fra et sted i Hvidovre, hvor du synes, det trænger. Tag et billede af resultatet - gerne med dig/jer selv på. Skriv navn, hvor lang tid du/I brugte på at indsamle, og ca. hvor der blev samlet ind. Send billede og info til Hvidovre Avis på e-mail: red@hvidovreavis.dk Skriv “Hold Hvidovre ren” i emnefeltet.

key

menu
menu