Hun åbner igen sin have

Hun åbner igen sin have

På søndag den 10. juni kl. 10 - 12 åbner Lene Agner Petersen igen havelågen ind til hendes lille haveoase i Hvidovregade 13K.

Besøgende kommer til at opleve en naturlig, lidt vild staudehave ved enderækkehuset.

- Lige nu har de tidlige storkenæb blomstret en tid, næste hold er på vej og den dejlige lidt sene Roxanne skal nok nå at vise farve. Kejserlysene, nogle af dagliljerne og flere prydløg blomstrer. Akelejer, Storkonvaller og flere forskellige iris står i flor - og plantebørnehaven myldrer af blomster, der søger nye “hjem”, fortæller Lene Agner.

Haveplanen er tegnet af Jane Schul i 1992. Den overordnede plan er organisk i form og rummer en dag- og en aftenterrasse, staudebed og køkkenhave samt en græsplæne til børnebørnene og masser af plads til kreativ haveinteresse. I et langt slynget bed står buske, stauder, løg, toårige planter og sommerblomster så tæt, at ukrudtet ikke får mange chancer. Der er ikke alene fokus på blomsterfarver men også på bladformer og -farver. Selvsåede stauder får lov at blande sig som naturen og haveejeren vil - bar jord tolereres ikke. Bedet ved husets endegavl giver fine betingelser for krydderurter og espalierede frugttræer. Køkkenhaven bliver mindre og mindre til fordel for “plantebørnehaven” med overskud af stauder, som sælges billigt.

I weekenden 9.-10. juni holder Haveselskabet havefestival, hvilket vil sige, at der i alt er 24 private haver i Københavnsområdet, der er åbne for interesserede. Disse haver kan findes ved at gå ind på haveselskabets hjemmeside og kigge efter havefestival/åbne haver. Der er således rig mulighed for at se flere forskellige haver på få dage og ikke mindst at få inspirerende havesnakke med glade havemennesker.

menu
menu