Hun blev 4-dobbelt verdensmester

Hun blev 4-dobbelt verdensmester

Ingen kunne true den suveræne Hvidovre-kaster Maria Sløk ved VM Masters i atletik

ATLETIK: Normalt plejer det at være den 36-dobbelte verdensmester, Inge Faldager, der løber med overskrifterne, når atletikkens masters-udøvere tager af sted til internationale mesterskaber. For første gang i mere end 20 år afholdt en drilsk hofteskade dog den 71-årige superatlet fra at deltage, men man må i den grad sige, at afløseren stod trippende parat i kulissen, da halvt så gamle, 36-årige Maria Sløk, i den grad dominerede sin klasse.

Størst konkurrence var der i mesterskabets første øvelse, kuglestød, hvor den forsvarende danske seniormester indendørs, var oppe mod en skrap tjekkisk konkurrent. Der var naturligt nok en del nerver på hos alle deltagerne, men da Maria Sløk i sit tredje forsøg stødte den 4 kg tunge kugle ud på 15,21 meter, og i det efterfølgende forsøg på 15,43 meter, så var mesterskabets første guldmedalje hjemme.

- Jeg var meget nervøs, da jeg kom med det bedste årsbedste resultat af alle, og det var lidt famlende indledningsvis efter en ellers rigtig god opvarmning. Jeg fik dog styr på nerverne i tredje forsøg med mine 15,21 meter, og så vidste jeg godt, mesterskabet var sikkert, sagde Maria Sløk efter sit første VM-guld.

Herefter blev det til en sikker sejr i vægtkast med 14,77 meter, en overraskende sikker sejr i hammerkast med 47,04 meter for endelig at slutte af med 42,77 meter i diskos og mesterskabets 4. guldmedalje.

Men der er fortsat lang vej op til Inge Faldagers nærmest ufattelige 36 titler, men med sidste års to udendørs VM-guld i kuglestød og kaste 5-kamp, så har Maria Sløk unægtelig fået et rigtig godt afsæt til at indlede jagten på at overgå sin klubkammerat.

menu
menu