Hvad så, Konservative?

Hvad så, Konservative?

Konservative Hvidovre betegner deres nuværende situation som en genstart, men at foreningen er ved godt mod

Konservative i Hvidovre mistede for få uger siden deres to mandater i kommunalbestyrelsen. Ingen af parterne har ønsket at løfte sløret for de nærmere detaljer bag bruddet, men formanden for Konservative Hvidovre, Søren Friis Trebbien, vil gerne fortælle, at Konservative Hvidovre fortsat eksisterer, og at de er optimistiske.

- Det var bestemt ikke en del af den plan, vi i Konservative lagde tilbage i vinterferien. Men vi vidste godt, at Steen (Ørskov, red.) ikke ville genopstille. Så vi vidste også, at vi skulle i gang med at finde nye kandidater og anbefaling af en ny spidskandidat, siger Søren Trebbien til Hvidovre Avis om det lidt uventede brud med partiets to nu tidligere mandater i kommunalbestyrelsen.

Som formand for Konservative siden februar 2019 er Søren Friis Trebbien også med i den gruppe, der skal finde kandidaterne til Konservatives kommunalvalgkamp 2021 og fra ham lyder det, at det tegner godt - uden at han dog på nuværende tidspunkt kan løfte sløret for navne på eventuelle nye kandidater.

- Vi er ikke kastet ud på dybt vand, vi har en del, der gerne vil genopstille, så på den måde er vi godt i gang og har en god mængde aspiranter. Kandidater kan ingen dog blive, før vi har haft opstillingsmøde i september, siger han.

Om han selv bliver en af kandidaterne, kan han efter en lille tænkepause godt bekræfte.

- Jeg stiller gerne op, men skal også vælges på opstillingsmødet i september, siger han.

Sikkert er det imidlertid, at det er Søren Trebbien, der udadtil kommer til at være det lokale Konservatives ansigt, indtil partiets nye kandidater er fundet.

- Indtil vores opstillingsmøde er det mig og bestyrelsen, der tegner vores politik, siger han.

KU på vej

Han tilføjer, at Konservative dels vil kunne mødes på markedsdage, dels i avisens læserbrevsspalter, men at interesserede også kan deltage i partiets åbne medlemsmøder en gang i kvartalet, samt at der vil blive "oprustet" på de sociale medier. Fra formanden lyder det også, at partiet har oplevet interesse fra unge i en grad, så de nu overvejer at starte en lokal ungdomsafdeling. - Vi har fået bedre tilslutning fra de unge, og der er unge kandidater i vores emneliste. Så vi er ret tæt på at starte KU i Hvidovre, og vi glæder os til, at vi kan annoncere, at det er en realitet, siger han. Formanden mener, at det er hos de unge, at der skal "findes nye ildsjæle" og at lokalafdelingen i øvrigt har oplevet, at der er tilslutning til partiet til trods for den indledningsvist nævnte konflikt med de to nu tidligere medlemmer. - Vi har fået nye indmeldelser, og vi har stadig tilslutning, selv om Steen og Lisa har meldt sig ud, siger han. Men har I også fået udmeldelser pga. konflikten? - Et par enkelte har der været, men der er også blevet udtrykt støtte.

Genstart og visioner

Søren Trebbien understreger også, at partiets nuværende situation er "en form for genstart", og at Konservative Hvidovre gerne så, at de to tidligere medlemmer nedlagde deres mandater. - Det har vi hele vejen igennem opfordret dem til, men vores fokus er nu primært at tale vores politik, siger han.

Så hvad er det I vil?

- Det meste er allerede defineret i vores sidste valgoplæg, men vi har også nye visioner til, hvor vi gerne vil have, at kommunen skal bevæge sig hen, siger han.

Hvad er det f.eks.?

- Vi vil gerne øge ambitionerne for kommunen i al almindelighed og på enkelte områder i særdeleshed. Det skal defineres konkret, arbejdet er påbegyndt i bestyrelsen og kandidatgruppen, slutter han.

Søren Friis Trebbien har i øvrigt selv været politisk aktiv i sin ungdom. Han er barnefødt i Hvidovre, men i skoleårene og hans ungdom boede han i Allerød samt i Kbh. Senere flyttede han retur til Hvidovre med familien og siden 2013 blev han aktivt engageret i lokalpolitik hos Konservative Hvidovre.key

menu
menu