Hvem vinder plakatkrigen?

Hvem vinder plakatkrigen?

Det er næppe gået nogens næse forbi, at der for tiden kæmpes politisk om pladserne til to valg. Lokalt er det især synligt på lygtepæle, hvor indtil flere har anlagt den strategi, at jo flere ENS plakater, der kan sættes op - jo bedre.

Synlighed giver det naturligvis - og det er sikkert godt, set fra den enkelte kandidats perspektiv. Men set fra et helt almindeligt bogerperspektiv virker det en anelse hysterisk, på grænsen til narcisistisk og ubegribeligt, når en kandidat har valgt at sætte fire plakater af sig selv op på hver en lygtepæl på en længere strækning.

I farten er eventuelle andre plakater, som ikke har med noget som helst valg at gøre, blot blevet skubbet så højt op i lygtepælen, at de nærmer sig den rundede del og altså dermed er på vej til at hænge vandret. Dem vender jeg tilbage...

Forskningen viser, at valgplakater skaffer kandidaterne stemmer - uden at der dog rykkes stemmer fra et parti til et andet. Dermed er de mange ens plakater for enkelte kandidater blot et udtryk for partikandidaternes interne kampe om pladserne. Dem om det. Og hvem der vinder, og hvem der taber et kryds på valgplakatstrategien er naturligvis op til den enkelte vælger, når krydset skal sættes inde i stemmeboksen.

Personligt håber jeg bare, at de førnævnte plakater, der ikke har noget med valg at gøre, men som derimod reklamerer for et lokalt børne- og ungomdscirkus og deres kommende forestillinger, ikke bliver taberne i plakatkrigen.

menu
menu