Hvert menneske har betydning

Hvert menneske har betydning

Kirkecafé i Strandmarkskirken på næste tirsdag den 16. oktober

På tirsdag den 16. oktober kl. 14-15.45 er der kirkekaffe i Strandmarkskirken ved præst Rose Marie Tillisch.

Her er emnet: Hvert eneste menneskes livsfortælling har betydning - lidt om at blive gammel i Danmark i det 21. århundredes folkekirke. Rose Marie Tillisch, præst i Strandmarkskirken, er af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter blevet bedt om i en projektperiode på to til tre år at udvikle det folkekirkelige ældrearbejde i Danmark.

- Vi er flere og flere der bliver gamle. Om 10 år vil 40 % af landets befolkning være over 60 år. De fleste af os der er nået så langt, lever med stor sandsynlighed til vi er et sted mellem 90 og 100. Og de fleste i den gruppe er medlemmer af folkekirken, 80-90 %, fortæller Rose Marie Tillisch og beretter videre om, hvordan og hvorfor folkekirken derfor må træde i karakter overfor denne voksende aldersgruppe.

- Vi kan jo ikke, hvis vi er sunde og raske, holde ud blot at være til for os selv, så længe. Så går vi til! Alle har vi noget at give hinanden, uanset om vi sidder i kørestol eller løber seniormaraton. Her er folkekirken et godt mødested og udgangspunkt for at tænke nyt.

Foreløbig har Rose Marie tre projekter at sætte i gang. Dem vil hun gerne fortælle om, og også lytte til, hvad andre har af forslag. Så kom og vær med til en eftermiddag om, hvorfor den ene af jeres præster er blevet frikøbt i en periode for at kunne danne et landsdækkende netværk for folkekirkeligt ældrearbejde. Alle er velkomne. Kaffe og kage 15 kr.

menu
menu