Hvidovre deltager i verdens største klimakampagne

Hvidovre deltager i verdens største klimakampagne

Ved at slukke lyset en time lørdag aften kan Hvidovres borgere være med til at sætte fokus på klimaet

Lørdag den 25. marts klokken 20.30 går Hvidovre i sort. I hvert fald for en stund. Det sker, når den globale klimakampagne Earth Hour, finder sted. Mange af Hvidovres børneinstitutioner deltager i kampagnen og vil i tiden op til lørdag aften sætte klima på dagsordenen.

Earth Hour er verdens største klimakampagne, som organiseres af WWF Verdensnaturfonden overalt på kloden. En time om året slukker millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer kloden rundt lyset. Der er tale om et symbolsk signal om handling mod klimaforandringerne. Hvidovre Kommune vil selv sørge for at slukke lyset på institutioner, biblioteker og rådhuset i tidsrummet mellem 20.30-21.30.

Hvidovre Kommune opfordrer samtidig til, at borgerne deltager i kampagnen, og slukker lyset en time lørdag aften.

- Det er et stærkt signal at sende, at man over hele verden går sammen og slukker lyset. Et godt og bæredygtigt klima er noget, vi alle er dybt afhængige af, og derfor vil jeg opfordre Hvidovres borgere til at være med til at sende dette signal, siger borgmester Helle Adelborg.

I forvejen er klimabevidstheden noget, der fylder i Hvidovre Kommune. Kommunen er klimakommune og har forpligtet sig til, at reducere CO2-udledningen med to procent om året frem til 2025. Igennem løbende adfærdskampagner, konkurrencer, inspirationsdage og netværksmøder arbejder kommunens klimaambassadører for at nå dette mål.

menu
menu