Hvidovre er populær blandt københavnske fraflyttere

Hvidovre er populær blandt københavnske fraflyttere

Sidste år flyttede flere fra København til Hvidovre, end fra Hvidovre til København. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri

Lavere priser på boliger og gode muligheder for job gør det populært for københavnere at flytte til omegnskommunerne og kommuner syd og nordvest for København. Opgørelsen fra Dansk Byggeri er baseret på tal fra Danmarks Statistik og viser, at der sidste år var 366 flere personer, der skiftede adresse fra København til Hvidovre end den anden vej. Det gør Hvidovre til den næstmest populære nettotilflytningskommune for københavnere.

- De københavnske boligpriser er steget meget siden 2012, og det er en af grundene til, at flere vælger at flytte ud af byen. Og samtidig har boligbyggeriet i København generelt svært ved at følge med det stigende behov for boliger, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Køber man et parcel- eller rækkehus i Hvidovre på 120 kvadratmeter, kan man i gennemsnit spare næsten 1,1 million kroner i forhold til at købe et lignende hus i København.

- Så man kan få meget mere bolig for pengene, hvis man er villig til at flytte få kilometer væk. Og det er tillokkende for mange, siger Jacob Hangaard.

Tidligere flyttede københavnerne længere væk, når de forlod København. Men i dag er det kommunerne i nærheden af bygrænsen, der trækker. Det hænger blandt andet sammen med, at det under denne højkonjunktur især er i og omkring København, at størstedelen af de nye arbejdspladser bliver skabt, mens de nye jobs under højkonjunkturen i midten af 00’erne var mere spredt ud over resten af Sjælland.

menu
menu