Hvidovre må nu flytte divisionskampe til Køge Stadion

Hvidovre må nu flytte divisionskampe til Køge Stadion

Opvisningsbanen erklæret uegnet, og vil nok først kunne anvendes til april

FODBOLD: Der er lange udsigter til fodbold på Hvidovre Stadions opvisningsbane Pro Ventilation Arena. En slidt bane har nemlig fået tommelfingeren nedad fra Divisionsforeningen!

Derfor har Hvidovre Fodbold måtte leje sig ind hos konkurrenterne HB Køge, hvor HIF’s næste tre hjemmekampe sandsynligvis skal spilles, fortæller sportschef Peter Lassen.

– Vi har desværre fået den kedelige meddelelse af banen på Pro Ventilation Arena er så slidt, at man ikke kan godkende afviklingen af divisionskampe her før april måned. Derfor har vi måttet finde en alternativ bane, og der skal lyde en stor tak til HB Køge og Køge kommune for at være hurtige og hjælpsomme, lyder fra Peter Lassen.

Ingen træningsbane

En turnering der først sluttede 20. december, og manglende træningsbane, er årsagen til at opvisningsbanen i Hvidovre nu er mere eller mindre ødelagt.

– Vi lider jo desværre under at vi ingen træningsbane har efter efterårsferien, hvor græsbanerne er lukket. Derfor har vi i næsten hele efteråret måtte træne i lys på vores kampbane.

Ikke kun pandeminens skyld

At turneringen i denne sæson er gået langt ind i december måned, og allerede starter op her i februar måned, skyldes ikke kun nedlukningen i foråret 2020, men indførelsen af landskampspauser i 1. division.

– Selvom det lykkes vores dygtige stadionfolk at få banen nogenlunde klar igen, kommer vi til at løbe ind i samme problemstilling fremadrettet i 1. division. Divisionsforeningen har nemlig vedtaget at også 1. division går på pause under landskabspauserne ligesom superligaen.

Det betyder at vi får ca. fem kampuger mindre om året og derfor vil vi også forvente at efterårsturneringen løber ind i december og at turneringen bliver genoptaget allerede i februar.

Håber en løsning fra politisk side

Hos Hvidovre Fodbold frygter man også fremadrettet ikke at kunne spille alle hjemmekampe i Hvidovre Kommune, og håber på, at man i fælleskab kan finde en løsning der kan holde HIF på den lokale arena.

– Vi er selvfølgelig ikke ved at rykke klubben permanent nogen andre steder hen, men vi må konstatere at vi har brug for en træningsbane der matcher kampbanen mest muligt. I forvejen står beskaffenheden af bane 2 for en stor del af vores skader i løbet af sæsonen, og der bliver derfor trænet 2-3 gange på stadionbanen i den ”lyse tid” og 4-5 gange i den ”mørke tid”.

– Løsningen ville jo være enten af få etableret kunstgræs på stadionbanen, men da vi deler faciliteterne med atletikklubben vil dette nok ikke være en mulighed. Den anden og mest optimale løsning ville være at etablere en hybrid-bane på stadion, samt en hybrid-træningsbane med vand, lys og varme. Dette ville mindske belastningen af den enkelte bane med en 1/3 del, og ville give vores divisions- og bedste talenthold markant bedre betingelser, slutter Peter Lassen

Kritik fra modstanderen

HIF’s modstandere har bestemt også bemærket de dårlige forhold der er på Hvidovre Stadion, – senest lagde Esbjergs Jakob Ankersen ikke fingrene imellem, efter han og Esbjerg gæstede Hvidovre:

– Det er noget af det værste, jeg har prøvet, både i ind- og udland, sagde han i et interview med tv3sport efter kampen.

ka-ma

menu
menu