Hvidovre-piger triumferede med EM-guldmedaljer

Hvidovre-piger triumferede med EM-guldmedaljer

Werge og Ryberg brillerede ”big time” ved EM

BADMINTON: De to ambitiøse 16-årige sportspiger leverede historisk flotte resultater for Hvidovre Badminton Club, og med hjem i håndbagagen havde de intet mindre end fire medaljer: de tre af guld-karat og en enkelt af bronze.

Indtil i lørdags havde ingen spiller i HBC’s mere end 70-årige historie hjemført et officielt individuelt Europamesterskab i U17 til klubben. Men dét faktum lavede Mette Werge om på, da hun sammen med Skovshoved-makkeren Christopher Vittoriani slog til og nappede førstepladsen i mixeddouble for snuden af 81 andre EM-kvalificerede par.

I finalen mod den topseedede russiske konstellation, Lev Barinov og Anastasiia Bolarun, vandt Werge og Vittoriani efter godt en times kamp med 22-20 i tredje og afgørende sæt.

- Det er så stort det her. Især fordi vi hele tiden holdt fast i vores game-plan, selv om der selvfølgelig var pres på hele vejen, fastslog Mette Werge i minutterne efter at EM-titlen var sikret.

Mette Werge kunne samtidig glæde sig over, at hende veninde og skole/trænings-kammerat, Anna Siess Ryberg, også formåede, at tage skridtet op på medaljepodiet i den individuelle turnering. Det skete, fordi HBC-pigen erobrede bronze i damedoublen sammen med Simona Pilgaard fra Odense.

Samme Anna havde sin store andel i, da Danmark indledte EM-deltagelsen i overbevisende stil, da det rød-hvide U17 landshold levede op til favoritværdigheden ved at erobre guldmedaljer i holdturneringen.

Rekordmange nationer - 35 for at være helt præcis - stillede til start, men i sidste ende var de chanceløse mod Danmarks talentfulde hold.

Anna Siess Ryberg blev den mest benyttede danske spiller i holdturneingen, ligesom Mette Werge vandt hun samtlige sine kampe i holdturneringen, så det var med god samvittighed, at de to Hvidovre-piger kunne tage imod hver deres EM-guldmedalje for hold.

Ryberg & Werge er ikke kommet sovende til deres EM-titler

Bag dem står cheftræner Rune Ulsing, der har brugt hundredevis af træningstimer på at forbedre de spillemæssige kompetencer:

- Forskellen på Anna/Mette og mange andre talenter er, at de er særdeles pligtopfyldende ift. at holde deres træningsplaner. De har begge evnen til at arbejde sig ud af de kriseperioder der er uundgåelige, når man spiller på højeste niveau. Perioder, hvor selvtilliden kan komme i bund. Hver gang knokle sig frem igen, og det er dét der skal til, hvis man i sidste ende skal skabe resultater, lyder skudsmålet fra en tilfreds Rune Ulsing.

- At det så samtidig er et par piger, der fungerer socialt, er super positivt. De stiller sig aldrig frem, fordi de er bedre end de andre. De højner altid træningskvaliteten, og er socialt også meget velfungerende.

De to spilleres præstationer ved EM betegner Rune Ulsing som “opløftende”:

- Anna var meget afgørende i holdturneringen. Hun havde formentlig sat næsen op efter mere end en bronze individuelt, men hun får altså en medalje med hjem, og når man gør det fra en kæmpeturnering som EM, så er man altså MEGET god...

- I forhold til Mettes Europamesterskab må jeg sige, at jeg havde håbet, at de kunne vinde mixeddoublen, men taget i betragtning af det var en helt ny konstellation, der nærmest aldrig har trænet sammen, så var det i særdeleshed bemærkelsesværdigt, at parret fik det til at fungere så godt i en hel masse meget tætte og svære kampe.

Meget illustrativt for Ryberg og Werges indstilling til tingene, så var de begge til træning mindre end et døgn efter hjemkomsten fra en hård tur til Polen. Pigerne, der begge går på Team Danmark linjen på Falkonergårdens Gymnasium, ved godt, at der ikke skal hviles på laurbærrene.

Ambitionerne er hos dem begge så store, at der selvfølgelig nu skal stilles nye målsætninger op.

- Det er spændende at arbejde med er par så store og flittige talenter, der på en og samme tid er meget ens og meget forskellige. Anna er den fysisk stærke fighter med masse af power i sit spil. Hun har rykket sig virkelig meget teknisk de sidste små to år, og det arbejde skal fortsættes i jagten på den videre udvikling. Mette er typen der opsøger de små detaljer og tekniske ting i sit spil. Også når der ikke lige står en træner ved siden af hende. Hun har det sidste år udviklet spil på for-banen meget, og dét element er bare SÅ vigtigt, når man har ambitionen om hele tiden at blive bedre, konkluderer Rune Ulsing.

I aften tirsdag vil pigerne blive hædret hjemme i klubben, det sker klokken 18.15 i HBC restauranten.

Anna Sies Ryberg med hendes makker Simona Pilgaard fra Odense.

Anna Sies Ryberg med hendes makker Simona Pilgaard fra Odense.

menu
menu