Hvidovre Privatskoles supermarkedstjans er ren win-win

Hvidovre Privatskoles supermarkedstjans er ren win-win

De to 9. klasser fra Hvidovre Privatskole tjener hvert år en portion penge på at bruge tre arbejdsdage i Føtex. Pengene bruger de til deres studietur

Gevinsten går begge veje, når elever fra Hvidovre Privatskoles 9. klasser i ugen mellem jul og nytår lægger tre hele dages arbejdskraft hos de to Føtex’er i Hvidovre.

Pengene for indsatsen bruger de på deres studietur. Til gengæld får Føtex tiltrængt hjælp på nogle af årets travleste dage. Desuden skaber samarbejdet mulighed for, at eleverne fremadrettet kan søge job i Føtex, og at Føtex får kontakt til nogle potentielle medarbejdere, der egner sig til arbejdet.

Det er i hvert fald en af grundene til, at varehuschef Mads Duedahl er rigtig glad for samarbejdet med Hvidovre Privatskole.

- Der er egentlig tre grunde til, at vi gør det her i Føtex. Den ene er, at vi er en lokal aktør, og at den her målgruppe kan blive kommende medarbejdere. Vi har brug for stabile unge, fortæller Mads Duedahl.

Støtter lokalt

En anden årsag til at det lokale supermarked har indgået samarbejdsaftalen er som nævnt, at netop dagene mellem jul og nytår er nogle af årets travleste, og at supermarkedet derfor godt kan bruge den ekstra hjælp, som eleverne tilbyder.

- Men vi synes også, at det er en god mulighed for at støtte noget lokalt ved at give dem 6.000 kr. for deres arbejde. Det vil vi gerne, siger varehuschefen.

Bag ham er eleverne fra 9.a ved at være fordelt til de forskellige områder, som de skal hjælpe med i Føtex. 15-årige Laurits og 16-årige Maxwell skubber en stor vogn rundt med varer, som de skal sætte på plads i butikken.

Lærer på en anden måde

For eleverne er der også flere gode grunde til at arbejde i Føtex.

- Vi gør det her for at tjene nogle penge til vores klassekasse, så vi kan komme på studietur. Vi er jo en privatskole, hvor vores forældre i forvejen betaler skolepenge, så vi kan godt bruge pengene, når vi skal på ture, fortæller Maxwell, der går i 9.a.

Han tilføjer, at han også synes, det er en god måde at lære på.

- Man lærer andre ting ude, end når man er på skolen, og det giver os en idé om, hvad der skal til for at få et job. Det hjælper måske også, hvis man gerne vil have et fritidsjob, at man har prøvet det før, siger han.

Mens han og resten af eleverne fra 9.a har en lang arbejdsdag foran sig, kan deres lærer Lene Birgitte Klüver efterlade eleverne i Føtex. Hun mener også, at samarbejdet mellem Hvidovre Privatskole og Føtex kan give eleverne nyttig erfaring.

- Det er ikke nemt at få medarbejdere i detailbranchen, så hvis der er et godt match mellem de unge og Føtex, kan de måske bruge hinanden, når de er færdige med deres 9. klasse. Men de unge får også lidt erfaring, som de kan skrive på deres CV, siger hun.

Hvidovre Privatskoles anden 9. klasse har et tilsvarende samarbejde med Føtex på Strandmarksvej. Samarbejdet med lokale virksomheder og foreninger, er i det hele taget noget, som Hvidovre Privatskole værdsætter højt. Skolens SFO har således også et samarbejde med Hvidovre Ishockey Klub, så børnene kan vælge at skøjte en gang om ugen i SFO-tiden.

- Når vi har overstået flytningen til vores nye lokation på Gungevej, er samarbejde med lokale virksomheder og foreninger helt sikkert noget, som vi vil udvikle videre på, slutter privatskolens bestyrelsesformand Danni Heckmann.

Laurits og Maxwell, begge fra Hvidovre Privatskoles 9.a, fik til opgave at fylde op på hylderne, da de arbejdede for Føtex.

Laurits og Maxwell, begge fra Hvidovre Privatskoles 9.a, fik til opgave at fylde op på hylderne, da de arbejdede for Føtex.

menu
menu