Hvidovre skærer ned på private leverandører

Hvidovre skærer ned på private leverandører

- selv om borgerne er meget glade for dem, skriver CHARLOTTE MUNCH

Med budgettet i oktober 2019 besluttede budgetkredsen (S, SF, DF, H), at der ikke længere skulle være en godkendelsesordningen af leverandører. I stedet ønskede man et udbud, hvor der kun skulle findes 1 privat leverandør.

Venstre kunne ikke støtte forslaget. Når man har flere private udbydere, så kommer der helt automatisk en sund konkurrence på pris og kvalitet. Den forsvinder, når der kun er en privat udbyder. Samtidig gør man sig også meget afhængig af en enkelt udbyder og bliver dermed mere sårbar.

Ca. 400 af Hvidovres borgere har fravalgt den kommunale hjemmepleje, fordi de havde muligheden for at vælge noget andet. Den mulighed bliver nu væsentligt indskrænket, og de 400 borgere går en utryg tid i møde. Når man har brug for pleje som ældre, så har man også brug for tryghed, omsorg og stabilitet. Det er vigtigt, at man kender dem, der kommer i ens eget hjem.

Mange af borgerne er meget glade for deres nuværende leverandør, og den aftale om frit valg af leverandør vælger Hvidovre Kommune nu at løbe fra. Den frustration de og deres pårørende føler i forbindelse med et skifte, valgte de at udtrykke til en demonstration i forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet.

Beslutningen er taget og en række borgere bliver frataget en leverandør, som de er glade for. Hvem de kan få i stedet for, skal afgøres med et udbud, der ikke ser ud til at have været håndteret optimalt.

Charlotte Munch

Gruppeformand for Venstre

Kandidat til folketinget

menu
menu