Hvidovre skal stoppe brugen af vandflasker

Hvidovre skal stoppe brugen af vandflasker

CHARLOTTE MUNCH og CHARLOTTE HOUGAARD LARSEN: - Vores vand i hanerne er lige så godt:

I Københavns kommune er det snart 10 år siden, at man valgte vandflasken fra og nu bør vi også gøre det i Hvidovre kommune. Det mener Venstre og Dansk folkeparti som nu vil tage dialogen med de andre partier i kommunalbestyrelsen.

Vi har i Danmark vand af meget højt kvalitet i vores vandhaner, modsat mange lande syd på og uden for Europa, hvor vandflasker bruges i stor stil.

Da en vandflaske er praktisk og handy at håndtere, så har vi også taget disse vaner til os i Danmark. Men det vand Hvidovre kommune køber er ikke bedre end det de allerede har til rådighed i vandhanen. Derfor skal kommunen omlægge sine vaner, og hente vand i hanen i stedet for at købe det i byen.

Dette vil klart gavne miljøet. Vi sparer plastikflaskerne og transporten væk. For det giver ikke mening at bede en leverandør om at hælde vand på en flaske, for derefter at transportere det til Hvidovre kommune. Det giver heller ikke mening af Hvidovre kommune bruger borgernes penge, på at købe vand som allerede er tilgængelig i vandhanen.

Vi håber kommunalbestyrelsens øvrige partier, også vil være med til at fremme miljøet og derfor støtter forslaget.

På Vegne af Venstre & Dansk Folkeparti

Charlotte Munch &

Charlotte Hougaard Larsen

menu
menu