Hvidovres cheftræner gør status:

Hvidovres cheftræner gør status:

- Jeg har hele tiden sagt vi har et godt hold...

FODBOLD: Sæsonen 2019/2020 er slut, en på mange både dramatisk sæson hvor Hvidovre sluttede på en fornem 8.plads i 1 division/Nordic Betligaen. Vi har derfor lavet et tilbageblik på den begivenhedsrige sæson, sammen med Hvidovres cheftræner Per Frandsen, der ser tilbage på en sæson, hvor holdet viste at det havde sin berettigelse i landets næstbedste fodbold-række:

-Jeg har hele tiden sagt, at vi har et godt hold. Når jeg er blevet spurgt af journalister og andre, hvem der ville rykke ned i 2. division, har jeg hele tiden sagt, at det i hvert fald ikke blev os, - sådan har jeg haft det hele tiden! Når man kigger på de spillere vi har i truppen, har vi rigtig mange gode boldspillere, og når vi kunne få det til at fungere, så kunne vi spille lige op med alle hold. Det har vi også vist, - også mod de bedste...

- Vi har været rigtig gode med bolden, og så har vi faktisk også været gode til at lukke af nede bagved, hvad vores fine målscore også viser. Sammen med Skive har vi den 4. bedste målscore i turneringen med 46-46, -flot, når vi også tænker på hvor vi er placeret.

- Så alt i alt er jeg uhyre tilfreds med, hvordan sæsonen er forløbet, og især når man tænker på det efterår vi havde, hvor vi på et tidspunkt havde 11 spillere ude, og måtte benytte flere der ikke havde spillet ret meget, og folk blev brugt i nogle uvante positioner. Alligevel holdt vi os til i bundstriden. Og selvom vi sluttede efteråret af under stregen var der kontakt til de øvrige hold.

Bedst, også mod tophold

- Jeg synes vi startede rigtig fint op efter vinterpausen. Allerede før corona-pausen gjorde vi det faktisk rigtig godt mod topfavoritterne Viborg og Vejle. Selvom vi taber 5-3 i Vejle så synes jeg faktisk, vi var bedst, selvom jeg godt ved, det kan lyde lidt hult her bagefter.

- Selvom det ikke blev til point, så fortsatte vi med at spille og dominerede flere af kampene, hvilket ikke mindst skyldtes, den bredde vi har haft i denne sæson. På backpladserne har vi kunne bytte imellem Fredslund og Vatani og Moos og Louie, på midten har vi haft Østberg, Redzep, Schmidt og Aabech, der har kunnet supplere hinanden alt efter hvad vi havde brug for. Unge Marcus Lindberg startede godt, men røg så lidt ud, fordi Lirim Qamili viste sig at være farlig med sin hurtighed oppe foran, og begyndte også at lave en del mål. Og så har Mikkel Nøhr og Nicolaj Agger være fantastiske i offensiven, og Matti Olsen og Daniel Stenderup været utroligt stabile nede bag i.

- Det har været med til at vi har kunnet holde os nogenlunde skadesfri og kunne komme ind i en stime, hvor vi fik point, mens Nykøbing FC omvendt kom ind i en dårlig periode, hvor det ikke lykkedes for dem. Det var først mod Kolding, at skaderne begyndte at komme til os, og heldigvis var vi så tæt på målet da det skete.

- Den gode periode startede for alvor omkring Vejle-kampen, som vi ganske vist taber 3-5, men spiller en god kamp, og det fortsætter vi faktisk med indtil Skive-kampen, hvor vi første gang viste lidt usikkerhed, nok fordi vi var så tæt på målet. Men ellers syntes jeg, vi har været rigtig gode, og holdt fast i stammen, samtidig med at vi har fået de rigtige forstærkninger ind.

Har lært af modgang

I hele Per Frandsens tid som træner i HIF, har klubben spillet masser af ”finale-kampe" med kniven for struben, først i grundspillet og oprykningsspillet i 2. division og sidste år hvor man skulle helt hen til sidste spillerunde for at sikre sig overlevelse i NordicBet Ligaen. At holdet efterhånden har prøvet at spille de kampe før, har givetvis været en gevinst, mener cheftræneren.

- Det har betydet meget, at vi har stået i de situationer før, - det var faktisk kun i Skive-kampen at vi viste nogen nervøsitet, ellers er spillerne gået på banen med ro og tro på tingene. Det er kun mig der godt kunne blive lidt urolig ude på sidelinjen.

- Et godt eksempel er den sidste kamp mod FC Fredericia, hvor jeg syntes vi kommer til at stå for langt tilbage, men i pausen siger spillerne "rolig nu, Frandsen", for det var slet ikke fornemmelse de løb rundt med inde på banen. Og rigtig nok når jeg ser videoen efterfølgende, så har vi jo helt styr på dem og udover målet bliver de ikke farlige.

- Det viser også bare hvilke "ejerskab” folk har på det her hold. Jeg kan godt lide at folk ikke bare lytter og siger javel chef, men at folk byder ind og siger "det her skal vi blive bedre til" i 2. halvleg, og dermed er med til at justere, og virkelig tager ansvar og ejerskab, - det betyder virkelig noget.

- Foråret har jo på mange måder været meget anderledes end efteråret, men især på holdudtagelsen har jeg haft positive udfordringer. Flere gange når vi har udtaget kamptruppen på 18 mand, har jeg måtte skuffe nogen, der lige så godt kunne have startet inde. Det viser igen noget om bredden på holdet. Vi har haft en god blanding af nogle rutinerede drenge der gerne stadig vil det og bidrage positivt, og så har vi nogle unge gutter med ambitioner der gerne vil tage ved lære. Så på den måde har det virkelig været en spændende trup at arbejde med.

Tak til de mange!

- Her skal også lyde en kæmpe ros til mine assistenter Claus Buller Clausen og Christian Grønbæk, der har været en stor del af det her, - Buller i et svært efterår hvor udfordringen var bare at kunne stille et hold, og Grønbæk i foråret hvor det handlede om at blande kortene rigtigt. De har begge haft en stor betydning for, at vi også til næste år spiller i landets næstbedste række.

- Jeg føler også trang til at takke de mange folk i klubben der arbejder stenhårdt hver dag. Jeg kan jo se, hvordan der bliver arbejdet energisk for at få klubben til at køre, vi har Peter Lassen på kontoret, der knokler hver dag for at få det hele til at fungere. Vi har en dygtig fysisk stab, der gør en kæmpeindsats for at få folk klar til de mange vigtige kampe. Vi har nogle holdledere Benjamin, Erling, Jens og Tom der kommer hver dag og gør det hårde arbejde med et smil på læben, - jo, det er så fantastisk, jeg kan slet ikke rose de mennesker nok. Der er bare styr på det til kamp og til træning, hvilket betyder utroligt meget, slutter Per Frandsen.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>

<CHARENTITY>8</CHARENTITY> ka-ma

Når man kigger på spillerne i truppen, har vi rigtig mange gode boldspillere, siger Per Frandsen.

Når man kigger på spillerne i truppen, har vi rigtig mange gode boldspillere, siger Per Frandsen.

menu
menu