Hvidovres erhvervsvenlighed helt i bund

Hvidovres erhvervsvenlighed  helt i bund

Dansk Byggeri placerer Hvidovre Kommune meget tæt på en sidsteplads, hvad angår erhvervsvenlighed

Ud af 98 danske kommuner er Hvidovre placeret som nummer 95 hvad angår erhvervsvenlighed.

Det fastslår Dansk Byggeri i årets undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed. Hvidovre Kommune er med årets placering røget fem pladser ned siden undersøgelsen sidste år.

Undersøgelsen ser på en række parametre, som ifølge Dansk Byggeri er afgørende for erhvervsvenligheden. Det drejer sig f.eks. om byggesagsbehandling, skatter, udlicitering, udbudspolitik og arbejdsmarked & uddannelse.

På nogle af områderne placeres Hvidovre Kommune på en sidsteplads eller tæt på, på andre på en førsteplads. Hvad angår dårlig placering, vurderer Dansk Byggeri f.eks., at Hvidovre har en meget dårlig sagsbehandlingstid ved byggesager - her er placeringen 97. Også dækningsafgiften taler imod erhvervsvenligheden, mener Dansk Byggeri. Her placeres Hvidovre Kommune på en 89. plads. Ligeledes trækker udlicitering af tekniske opgaver gevaldigt ned i placeringen, idet Hvidovre Kommune her ligger på 97. pladsen.

Også topplaceringer

Til gengæld er der seks målepunkter, hvor Hvidovre ligger i den absolutte top. Det drejer sig om byggesagsbehandlingens gebyrstørrelse, en række punkter under den lokale udbudspolitik, tilgængelighed og åbningstid for at aflevere erhvervsaffald samt skole- og virksomhedssamarbejde.

Hvidovre Kommunes placering er på niveau med andre kommuner i det storkøbenhavnske område som Rødovre, Albertslund, Ishøj og Tårnby, der alle ligger i top ti over de mindst erhvervsvenlige kommuner i hele landet. I toppen af erhvervsvenlighed ligger Ballerup.

- Jeg håber, at Ballerup vil fortsætte det gode arbejde og måske inspirere mindre erhvervsvenlige kommuner som fx Rødovre, Albertslund, Hvidovre, Ishøj og Tårnby. Ballerup har gennem flere år arbejdet med netop at være en god erhvervskommune. Det mærker virksomhederne i hverdagen, og det ses også hvert år, når Dansk Byggeri tager temperaturen på erhvervsvenligheden, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou.

key

menu
menu