Hvordan stiller HIF op i forårssæsonen?

Hvordan stiller HIF op i forårssæsonen?

KARSTEN GARDE MADSEN med en vurdering af de spillere der nok vil indgå i divisionstruppen:

FODBOLD: Så er Hvidovres divisionsspillere gået på en velfortjent jule- og vinterferie, men allerede i den første uge i det nye år fløjter træner Per Frandsen op til starten på en spændende og afgørende forårsæson.

Flere spillere har kontraktudløb, og der forhandles lige nu om forlængelse.

Her er et lille overblik over HIF-spillerne, og en vurdering af de navne der nok vil indgå i truppen:

1) Filip Djukic, 20 år:

En ung keeper med potentiale. Han vil jo altid have sin højde i mod sig, men jeg tror slet ikke, han har mentaliteten til bare at sætte sig ned og græde over det. Han er denne sæson også blevet fast mand på Montenegros U21 landshold og den internationale erfaring er virkelig brugbar for så ung en keeper. Han er stadig ung og nogle gange er det fantastisk det han laver og redder point, andre gange er det ikke så godt. Det er det stabile bundniveau en ung keeper skal arbejde med og der er han faktisk godt på vej.

2) Daniel Stenderup, 30 år:

En af de sidste der kom ind på holdet, og man kunne godt være lidt i tvivl om, hvor han var formmæssigt. Men den tidligere Superligaspiller gik ind og tog ansvar fra start i det centrale forsvar og endda på backpladsen i flere kampe, hvor han ofte har været en af HIF’s bedste. En mand man skal krydse fingre for at HIF kan beholde, hvis ikke udlandet trækker.

4) Mike Mortensen, 30 år:

Den rutinerede midtstopper har haft svært ved at leve op til store præstationer, der var med til at sikre overlevelse i sidste sæson. Han er gået forrest verbalt, men hans spil har desværre ikke været på det niveau man tidligere har set. Det skyldes nok, at han ikke har været 100 %, og ikke fået et rigtig makkerskab op med de to nye Stenderup og Matti Olsen, der kom til i sommers. Han gik glip af de sidste fem kampe, da han i Skive-kampen brækkede næsen for anden gang.

5) Matti Olsen, 24 år:

Han kom til fra AB som afløser for Malte Kiilerich, så det var nogle store sko han skulle fylde ud. Men han har gjort det meget pænt, især i opspillet hvor de mange kampe på midtbanen for AB har gavnet ham. Han skal blive ved med at bygge på, for han har alderen og et par gode sparringspartnere i Mortensen og Stenderup.

6) Nicklas Bjerre Schmidt, 24 år:

En ung spændende spiller, der leverede på et rigtig højt niveau i de otte kampe han fik, inden hans sæson sluttede med en skade i starten af september. Han er god til at fordele spillet på midtbanen, og kan tempoet sættes op og han måske også vil være i stand til at nogle lange skift, kan han udvikle sig til en rigtig god felt-til-felt spiller.

7) Lasse Brandt Hansen, 28 år:

Når han er i form er han en rigtig god spiller i NordicBet Ligaen, og udfylder rollen som “vikar” på næsten alle pladser til UG. Desværre blev hans opstart og efteråret overskygget af skader, hvor et sammenstød med Matti Olsen endte hans sæson. Med hans fighterånd og pågående spil, har han ellers været guld værd for Per Frandsen, ikke mindst i perioden med de mange andre skadede spillere.

9) Kim Aabech, 36 år:

Han var elendig i årets premierekamp i Kolding og blev flået ud i pausen. Nogle tænkte måske at det var slut for en af de største spillere i HIF i mange år? Det var det heldigvis ikke, - han fik stille arbejdet sig tilbage på holdet og da skaderne væltede ind, trådte han virkelig i karakter både som leder og som den kreative. Hans efterår blev kronet med en pragtkamp mod Næstved, hvor han gjorde lige hvad der passede ham og scorede et kanonmål. Han har haft en fod med i næsten alle HIF-angreb. Spillemæssigt sluttede han vel ikke af på toppen mod Roskilde og Fredericia, men alligevel havde han igen en fod med i de store chancer og flere af målene. Det må man bare tage hatten af for, og så krydse fingre for, at han kan holde det niveau et halvt år endnu. Tingene kommer nok ikke længere af sig selv og der skal arbejdes mere med form inden det går løs igen i februar.

10) Mikkel Nøhr, 29 år:

Han var en rigtig drømme-signing for HIF i sommer, - en Hvidovre dreng der vendte hjem, en spiller på niveau med Aabech og Agger og hold op - hvor var han god i starten. Men han brændte dog for mange chancer, men man sad med følelsen af at det bare var et spørgsmål om, at han fik sparket den første ind og så var der nærmest intet loft for hvor mange mål og assist han kunne lave. Den 6. september mod Skive kom det så, da han med et hattrick endelig fik åbnet målkontoen på sin gamle hjemmebane. Desværre blev det også de eneste mål fra hans fod i efteråret, der igen bød på flere skader og ind og ud af holdet. Det KUNNE være så godt og BLIVER det godt igen for Mikkel Nøhr, så kan HIF ikke rykke ned. Det er et stort pres at lægge på en enkelt spiller, men når han er på 100 % er han en af ligaens bedste.

11) Marcus Lindberg, 19 år:

En rigtig spændende ung spiller, der kom ud af ingenting fra klubbens U23 hold. Han fik en drømmedebut, da han sendte HIF videre i pokalen med det afgørende mål mod Brønshøj. Spillede efterfølgende et par rigtig gode kampe, hvor han også viste smagsprøver på sin målnæse, der også udmøntede sig i en kontrakt. Hans sæson sluttede med en kedelig knæskade, der holdt han ude i den sidste del af efteråret. Om den unge målscorer også kan gribe chancen i foråret, bliver et af de store spørgsmål i 2020.

12) Nicolaj Agger, 31 år:

Var HIF’s mest målfarlige spiller i starten af sæsonen, hvor han i flere kampe spillede den forreste angriber. Han fik i alt lavet fem mål og kunne vel sagtens have fordoblet det, hvis ikke man var nødsaget til at give ham en central midtbanerolle i de sidste syv kampe. En uvant rolle, han udførte på fornem vis, sammen med Østberg. I foråret skulle han så gerne være tilbage på de offensive positioner, og spiller han ellers fast, vil jeg tro han rammer de 10 sæsontræffere.

14) Christopher Østberg, 26 år:

Han er en af de sjældne i dansk fodbold, han har spillet i den samme klub siden han var 15 år gammel, og har spillet som kaptajn på divisionsholdet under fire meget forskellige trænere, hvilket ikke altid har været lige let og lige udviklende for ham. Og udvikling er nok det, jeg mest har savnet hos ham de seneste par år, hvor han har været lidt for meget “firmaets mand”, og ikke bygget så meget på sit eget spil. Ikke ment som at han har spillet dårligt, men under det skadeshelvede HIF har været udsat for i de sidste 7-8 kampe, hvor han reelt har været den eneste midtbanespiller, har han faktisk bygget noget mere offensivt på sit spil. Der har været flere fremadrettede afleveringer og afslutninger end man tidligere har set for hans fod. Det har virkelig været en fornøjelse og kan det forsætte ind i efteråret, kan man måske for alvor få forløst det kæmpe styrmandspotentiale han går rundt med?.

16) Stefan Nygaard, 27 år:

Med Nygaard ved du hvad du får, en 100 % indsats, han arbejder stenhårdt og nogle gange går det måske udover det offensive, - men det er hans rolle. Efter en skadesperiode i starten, har han i efteråret fået masser af kampe fra start.

17) Hakan Redzep, 25 år:

Det var ikke lige til at vide, hvad man skulle forvente af den tidligere Vejle-spiller, der var hentet ind som gardering på midten og venstre back. Men han er nok den “signing” der har imponeret mest, først som venstre back i testkampene og siden som midtbane-dynamo i de syv turneringkampe det blev til. Han blev “savet midt over” mod Vendsyssel og kom ikke tilbage, og var utvivlsomt den spiller man savnede mest i den sidste del af foråret. En rigtig god midtbanespiller, der kan blive afgørende for om HIF bliver i NordicBet Ligaen.

18) Emil Vatani, 28 år:

Når han er i kampform, så er der ikke mange der kan tag bolden fra ham eller komme forbi ham. Han er lille og sikkert irriterende at spille overfor. Han startede ud på venstrebacken og der spillede han som om han aldrig havde prøvet andet. Han løb desværre ind i en skade og kom aldrig rigtig tilbage på det niveau, man ved han har.

19) Lirim Qamili, 21 år:

Han er som en vulkan, man går og venter på der går i udbrud. Måske sker det i morgen og måske sker det ikke i vores levetid. Han har haft nogle rigtig gode ind-hop, men når han er startet inde har han hele tiden lige manglet noget. Men da de andre blev skadet og han havde pladsen “for sig selv” slog han til. Hold op, - det var dejligt at se hans aggressivitet og hans hurtighed blive udnyttet til fulde. Det var nok til at han med fem mål blev delt topscorer sammen med Agger. Gassen gik dog lidt af ballonen de sidste tre kampe. Nu bliver det så spændende at se ham tage kampen op mod Agger, Lindberg, Buch, Nøhr, Aabech og evt. tilgang i efteråret, - han har en del at lære, men potentialet er der.

21) Rasmus Louie Larsen, 26 år:

Han fik ødelagt sin opstart af flere skader og hans præstationer har i efteråret ikke været HELT oppe og rigtigt som det var i foråret. Han har spillet stabilt og da han blev smidt ind i midterforsvaret i årets to sidste kampe, løste han det også rimeligt. Men lige som med Vatani, så ved man bare at de to backs kan spille meget bedre end hvad vi har set fra dem i efteråret.

24) Morten Nielsen, 29 år:

Han blev hentet ind til at lave mål og han sikrede tre meget vigtige point mod Roskilde. Men nogen kæmpesucces blev det vel overordnet set ikke, dertil det skulle han nok have scoret 2-3 mål mere. Til gengæld har han været en god spilstation og en mundfuld for modstanderene, der har en naturlig respekt for hans målnæse. Forsætter samarbejdet med ham og klubben, kan han godt blive en succes og en udfordring til de øvrige angribere.

30) Magnus Fredslund 27, år:

Startede rigtig godt ud på højre back, hvor han spillede flere af sine bedste kampe længe. Fik et dumt rødt kort i Vendsyssel, der ødelagde den gode rytme han var kommet ind i. Selv om han var småskadet i de sidste par kampe, var han tvunget på banen og leverede flere fine præstationer. En god klubspiller, uanset hvor han placeres, og han kan også afslutte.

31) Victor Anker, 21 år:

Kom sent ind i sæsonen, som udfordrer til Djukic om pladsen i HIF-målet. Fik debut mod Skive og spillede de to sidste kampe i efteråret, hvor han holdt rent bur mod Roskilde og gjorde en god figur med sine meget sikre indgreb på indlæg i feltet. Det bliver spændende at følge de to unge keeperes kamp om pladsen, hvis HIF og Anker kan blive enige om en forlængelse.

97) Oscar Buch, 22 år:

Ungt talent der kom til med masser af mål i støvlerne fra tiden i Brønshøj. Han kom rimligt fra start med flere fine præstationer, men det helt store gennembrud for HIF har han stadig til gode. En del af forklaringen skal nok også findes i at han løb ind i en slem skade mod Fremad Amager, der satte en stopper for efteråret. Men klart en interessant spiller, der med sin målnæse kan blive et spændende at følge i foråret.

ka-ma

Daniel Stenderup.

Daniel Stenderup.

Morten Nielsen.

Morten Nielsen.

Matti Olsen.

Matti Olsen.

Niclas Bjerre Schmidt.

Niclas Bjerre Schmidt.

Lasse Brandt Hansen.

Lasse Brandt Hansen.

Kim Aabech.

Kim Aabech.

Mikkel Nøhr.

Mikkel Nøhr.

Marcus Lindberg.jhv

Marcus Lindberg.jhv

Nicolaj Agger.

Nicolaj Agger.

Christoffer Østberg.

Christoffer Østberg.

Stefan Nygaard.

Stefan Nygaard.

Hakan Redzep.

Hakan Redzep.

Emil Vatani.

Emil Vatani.

Lirim Qamili.

Lirim Qamili.

Rasmus Louie Larsen.

Rasmus Louie Larsen.

Morten Nielsen.

Morten Nielsen.

Magnus Fredslund.

Magnus Fredslund.

Victor Anker.

Victor Anker.

Oscar Buch.

Oscar Buch.

menu
menu