Hvornår er man dansk?

Hvornår er man dansk?

AOF byder på foredragsaften med Naser Khader på tirsdag den 13. november

Kom og hør Naser Khader give sit bud på danskhed tirsdag d. 13. november kl. 19.00 i teatersalen, Frihedens Idrætscenter.

Danmark bliver i stigende grad et multietnisk og multikulturelt samfund - to begreber, som skræmmer mange. Men hvad betyder det? Nogle mener, at den danske kultur er truet, andre mener, at det går fremragende, og at det er fantastisk eksotisk. Sandheden er, at Danmark er under forandring, og at det både giver problemer og nye muligheder.

Som 11-årig kom Naser til Danmark fra Syrien, hvor han er født. I Danmark blev han uddannet cand.polit. og arbejdede i en række år som tolk og konsulent, inden han gik ind i politik. Sidenhen har Naser læst mellemøststudier, retorik og formidling, og teologi, og været ansat som senior Fellow ved Hudson Institute i Washington.

Naser Khader har altså boet i Danmark, siden han var barn, han har gået i dansk skole og taget en videregående uddannelse i Danmark, og han er særdeles aktiv i dansk politik. Gør det ham dansk? Når han nu er født i Syrien?

Skal man give hånd, gå med hovedet bart og håret synligt, have et arbejde eller tale sproget perfekt for at være dansk? Eller skal man kunne bevise ved gentest flere generationer tilbage, at man har danske aner? Skal man blot føle sig dansk? Eller handler det slet ikke om hudfarve, ansigtsfacon eller påklædning men derimod om holdninger?

Kom og hør Naser Khaders personlige indlæg i debatten ”I Danmark er jeg ikke født, men her har jeg hjemme”.

Naser Khader er forfatter til flere bøger, blandt andet “Ære og Skam”, der har solgt i over 100.000 eksemplarer, “Hjertet Bløder” (april 2015), “Hanan Syrien” (september 2016) og i denne måned “Naser Khader fortolker Den Duften Have”. Tidligere har Naser været vært på P1’s prisvindende radioprogram “Arabiske Stemmer”. Derudover er Naser fast blogger for BT og udenrigspolitisk kommentator for Kristeligt Dagblad.

For sit arbejde har Naser Khader modtaget en lang række priser, blandt andet Heibergprisen, Modersmålsprisen og Jyllandspostens Ytringsfrihedspris.

Tilmelding og betaling skal ske til AOF Hvidovre på telefon 3639 0000 eller online på hvidovre.aof.dk.

Billetter koster 160 kr., og der er rabat til kursister hos AOF Hvidovre, som er tilmeldt hold i efteråret 2018.

menu
menu