I EN SVÆR TID ER DER BRUG FOR KLARE MELDINGER

I EN SVÆR TID
ER DER BRUG FOR
KLARE MELDINGER

Kommunen bør tage de nødvendige initiativer omkring ressourcer til vikardækning i børneinstitutionerne, skriver KRISTINE AMALIE ROSTGÅRD:

Allerede inden Coronaudbruddet var der store udfordringer med normeringerne i daginstitutionerne. Den nedenstående historie fra dagligdagen i Hvidovres daginstitutioner er fra før Corona brød ud på ny og bringes her efter aftale med den pågældende forælder:

“I vuggestuen: Får en meddelelse på Tabulex om at stuens tre faste voksne er på kursus, så hvis man har mulighed for det, må man meget gerne beholde sine børn hjemme.

I vuggestuen: Jeg skal hente min datter og kommer i eftermiddagsmaden. Her ser jeg et barn der sidder fastspændt i en barnevognssele på triptrap stolen. Jeg siger ‘Hold da op, er der ikke lidt voldsomt?’ Medhjælperens svar lyder, at det er de desværre nødt til, fordi han stiller sig op på stolen, og der ikke er mandskab nok til at holde øje med, at han bliver siddende.”

Ansvarlighed, men...

Det er udtryk for stor ansvarlighed fra institutionen, når man melder klart ud til forældrene, at det er bedst at holde sine børn hjemme grundet manglende kendte voksne eller manglende voksne generelt. Desværre er det ikke altid, at forældre får del i denne indsigt, og derfor ikke får mulighed for at træffe den rette beslutning for sit barn. Det er desværre ikke så let at arbejde med et lille barn om ørerne, derfor har ikke alle mulighed for at have sit barn hjemme i denne tid.

Allerede inden Coronaudbruddet oplevede 67 % af pædagoger ifølge FOAs undersøgelse dagligt ikke at kunne yde den fornødne omsorg for børnene. Man kan som forælder kun frygte, at omsorgen nu er blevet en større mangelvare end tidligere. Et eksempel på netop de manglende hænder ses i beretningen ovenfor. Selv helt fantastiske pædagoger er kun mennesker, og selvom de er hverdagens superhelte, har de ikke overnaturlige evner. Og det kan vi heller ikke som samfund forvente af dem.

Derfor håber jeg, at institutionerne tør at melde ud til forældrene, når man ikke bør aflevere sit barn, og at kommunen vil tage de nødvendige initiativer, ift. ressourcer til vikardækning, og give klare udmeldinger. Det er fuldt nødvendigt for, at man som forældre kan træffe en beslutning på barnets vegne, og ikke mindst kan give klar besked til arbejdsgivere, hvis man er så heldig at kunne arbejde hjemmefra.

Som forælder er man fanget som en lus mellem to negle; Vi vil beskytte vores børn og det pædagogiske personale, men bliver også nødt til at passe vores arbejde.

Kristine Amalie Rostgård –

Mor og tovholder for #HvorErDerEnVoksen

menu
menu