Ikke alle arbejds-skader kan ses - husk det!

Ikke alle arbejds-skader kan ses 
- husk det!

Alt for mange danskere nedslides psykisk på arbejdsmarkedet. Vi skal holde arbejdsgiverne ansvarlige for et godt arbejdsmiljø og så skal der indføres klare rammer for området

Valgkampen buldrer derudad, og overalt kan man møde ord som velfærdsudspil, skat og arbejdsmarked.

Det er spændende at følge med i, og hos Socialdemokratiet og HK Handel er vi især glade for, at nedslidning og tilbagetrækning også trækker overskrifter i valgkampen. For vi må ikke glemme, at grundlaget for den velfærdsstat, som vi alle er så glade for, skabes på arbejdsmarkedet. Det skabes af danskere, som hver dag går på arbejde og leverer en værdifuld arbejdsindsats.

Men det slider på kroppen, når man hver dag skal udføre tunge løft, gå langt eller lægge øre til verbale overfald fra kunderne i den butik, hvor man arbejder.

Og her rammer vi faktisk ned i en meget central problemstilling, som skal tages alvorligt.

For en ting er, at det slider på kroppen at gå på arbejde, men det slider også på psyken, og det glemmer vi, når vi taler om arbejdsmiljø og værdig tilbagetrækning. Hvis man støver arbejdsmiljøloven af og slår op i den, så er fysisk og psykisk arbejdsmiljø formelt sidestillet, men der er stor forskel på de redskaber, som var til at forebygge psykisk nedslidning. Faktisk bliver over 90 procent af de anmeldte psykiske arbejdsskader afvist af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, som er den myndighed, der behandler arbejdsskader.

Det kan vi ikke være tjent med. Specielt ikke fordi det oftere er psykiske arbejdsskader end fysiske som anmeldes.

Noget tyder altså på, at det psykiske arbejdsmiljø bliver værre, og mange, der læser med her, kan sikkert nikke genkendende til dette. Det kan man i hvert fald i detailbranchen.

Således har ni ud af 10 af HK Handels medlemmer oplevet at blive talt grimt til af kunderne, og det tal er steget siden 2015. Tonen over for de ansatte bliver altså hårdere, og det er vi nødt til at gøre noget ved.

Men det er svært. Vejledningerne inden for psykisk arbejdsmiljø er slet ikke så omfattende som dem, der findes for det fysiske arbejdsmiljø. Vi mangler med andre ord redskaberne, hvis vi skal sikre, at medarbejderne ikke slides op rent psykisk. Der er brug for redskaber, hvis vi skal blive så længe på arbejdsmarkedet, som der er udsigt til lige nu.

Så lad os tage fat på det arbejde. Lad os sætte nogle ordentlige rammer for, hvordan vi skaber et ordentligt psykisk arbejdsmiljø. Vi kan jo starte med at tale pænt til hinanden - også under valgkampen!

Af Maria Durhuus,

Folketingskandidat (S) og Helle Friis, Lokalformand, HK Handel Sjælland

menu
menu