Ildsjæl på cykel fik Sundhedsprisen

Ildsjæl på cykel fik Sundhedsprisen

Lisbeth Pedersen fra Dansk Cyklistforbund fik sidste onsdag overrakt Hvidovre Kommunes "Sundhedspris 2020" ved en lille højtidelighed i kommunalbestyrelsens mødesal på Hvidovre Rådhus.

Turlederen i lokalafdelingen af Cyklistforbundet fik prisen for sit mangeårige engagement for cykel-sagen og for at have samlet andre om motion, frisk luft og fælles oplevelser til gavn for både sundhed og miljø.

Lisbeth Pedersen er desuden initiativtager og primus motor i forhold til de ugentlige mandagsture ”Vi cykler sammen”, som udgår fra Hvidovre Sundhedscenter. Her kan alle, der har lyst, komme med på en cykeltur i lokalområdet – også selvom man har nogle fysiske skavanker og ikke bruger cyklen til daglig.

– Vi ved, at oplevelsen af fællesskab og kontakt med andre har stor betydning for vores sundhed, og din idé med at lave cykelture, hvor stort set alle kan være med – er rigtig god. Sundhed og bevægelse skal ikke kun være noget med løftede pegefingre og skånekost, sagde borgmester Helle Adelborg i sin tale til prismodtageren.

Hvidovre Kommunes Sundhedspris uddeles hvert andet år og gives til en, som har gjort – eller gør – en særlig sundhedsfremmende eller sygdomsforebyggende indsats for borgerne i Hvidovre Kommune.

menu
menu