Insekthoteller revet væk

Insekthoteller revet væk

150 hoteller blev langet over disken på 20 minutter, da borgmesteren og formanden for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget delte ud ved Hovedbiblioteket sidste onsdag

Køen var lang, kirsebærtræerne i blomst og humøret højt, da borgmester Anders Wolf Andresen og formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Kristina Young sidste onsdag eftermiddag delte gratis insekthoteller ud til borgerne ved indgangen til Hovedbiblioteket. Uddelingen var et led i arbejdet med at styrke biodiversiteten i Hvidovre, og af interessen for insekthotellerne at dømme, er det en indsats, Hvidovres borgere gerne vil bidrage til.

Ca. 100 insekthoteller blev delt ud på 20 minutter, og yderligere 50 borgere, som gik forgæves er nu skrevet på venteliste til at få et gratis hotel til deres flyvende, summende og kriblende små naboer. Det er eleverne på FGU Vestegnen, som har lavet insekthotellerne, og de glade nye ”hotelejere” skal nu selv skal fylde med grankogler, bambuspinde osv., som insekterne kan putte sig i.

Hvidovre Kommune er med i konkurrencen om at blive Danmarks VILDESTE kommune, og sidste år blev der uddelt gratis bi- og insektvenlige blomsterfrø ud til borgere og institutioner. Det har ført til flere smukke og gode levesteder for insekterne i Hvidovre, og antallet af arealer, der vokser vildt i kommunen, er blevet større. Også i år vil flere nye græsarealer og rabatter i Hvidovre blive omlagt til naturvenlig drift.

menu
menu