Ishockey Figthers låner 900.000 kr. af kommunen

Ishockey Figthers låner  900.000 kr. af kommunen

Hvidovre Kommune redder den lokale ishockeyklub ud af økonomisk knibe efter problemer med storsponsor

Hvidovre Kommune kommer Hvidovre Ishockey Figthers til undsætning med et lån på 900.000 kr.

Det kommunale lån kom på den politiske dagsorden, efter det i forrige uge kom frem, at den lokale ishockeyklub var kommet i økonomiske problemer pga. uenighed med en storsponsor.

Sidenhen kom sagen på den politiske dagsorden og endte således på kommunalbestyrelsens lukkede dagsorden til seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Ikke bred enighed

Referatet fra kommunalbestyrelsen vidner imidlertid om, at der ikke var bred enighed, da sagen blev politisk behandlet.

På spørgsmålet om at bevilge lånet, var det således Socialdemokraterne, SF, Hvidovrelisten og en enlig DF’er, der stemte for at bevilge lånet. Imod stemte Konservative, Venstre, Enhedslisten og en enkelt DF’er. Et enkelt medlem af kommunalbestyrelsen, den sidste DF’er, undlod at stemme i sagen.

Dermed blev resultatet, at Hvidovre Ishockey Figthers ApS med et politisk flertal på 14 ud af 21 fik bevilget et 10-årigt serielån på de ovennævnte 900.000 kr.

Med betingelser

Lånet udbetales dog ikke uden betingelser.

- ...lånet kan kun udbetales under forudsætning af, at Hvidovre Ishockey Figthers ændrer sine vedtægter, så det fremgår, at der til anpartshaverne ikke kan udbetales udbytte, og at lånet forfalder til øjeblikkelig indfrielse såfremt vedtægterne giver mulighed for udbetaling af udbytte, lød det i den sagsfremstilling, som kommunalbestyrelsen tog stilling til.

Yderligere besluttede kommunalbestyrelsen, at lånet skal afvikles over 10 år med 2 ydelser pr. år til en fast markedsrente, som pr. 7. november i år udgør 1,1%.

- Oppebærer selskabet (altså, Hvidovre Ishockey Figthers, red.) yderligere indtægter fra sponsorater mv. modregnes disse i lånet efter aftale med klubben, lød det endvidere i sagsfremstillingen.

key

menu
menu