Jazzkoncert med Mathias Heise Quadrillion

Jazzkoncert med Mathias Heise Quadrillion

Hvidovre Kulturråd inviterer til stor fusionsinspireret jazzkoncert med Mathias Heise Quadrillion på fredag den 14. juni kl. 20.00 i Kometen.

Danske Mathias Heise er en verdensmester på sin mundharpe og har et usædvanligt musisk talent. Allerede som 8-årig startede fascinationen for at spille mundharpe. I 2013, som kun 20-årig, blev han verdensmester i Kromatisk mundharpe. I 2015 blev han kåret som Årets Nye Jazzstjerne, i 2016 fulgte Kronprinsparrets Stjernedryspris og året efter, den prestigefyldte Ben Webster Prisen - som han modtog som den yngste nogensinde.

I dag er Mathias Heise 24 år og er en eminent dygtig komponist og pianist. Han omgiver sig til daglig med et yderst kompetent og voldswingende fusionshold i bandet Mathias Heise Quadrillion, der består af jævnaldrende og lige så talentfulde musikere. De har spillet sammen siden 2012 og har formået at skabe et anderledes, unikt og meget personligt nutidigt udtryk, der appellerer til både unge crossover fans og hardcore jazz-fusion nørder. I 2015 udgav de deres debutalbum, “Sudden Ascent” og i 2017 fulgte albummet “Decadence”.

Mathias Heise Quadrillions iørefaldende kompositioner tilføres jazzens harmonier. Improvisation kombineres med rockens og funkmusikkens hårdtslående rytmer og fusionerer i et sprudlende, farverigt og euforisk udtryk med elegancen og det sofistikerede som omdrejningspunkt.

Mathias Heise Quadrillions indlysende talent og overbevisende performance har - deres unge alder til trods - allerede gjort dem til et efterspurgt navn i udlandet, hvor de bl.a. har spillet på store festivaler i Kina, Hong Kong, Malaysia, Egypten, Marokko og Tjekkiet. I juni drager de så til Lviv i Ukraine, hvor de er inviteret til at spille på den store festival “Leopolis Jazz Fest” sammen med prominente navne som bl.a. Jamie Cullum og Lee Ritenour.

Nu kommer Mathias Heise, sammen med Mads, David og Aksel til Hvidovre hvor de spiller som Mathias Heise Quadrillion. Det bliver en aften i jazzens tegn til en dybt original og medrivende koncert i høj energi!

Koncerten foregår fredag den 14. juni kl. 20.00 i Kometen, Hvidovrevej 280. Dørene åbnes 30 minutter før koncertstart. Billetterne koster 100 kr. pr. stk., og kan købes på Hvidovre Kulturråds Facebookside @HvidovreKulturrad og på Hvidovre Hovedbibliotek.

14. juni går Mathias Heise Quadrillion på scenen i Kometen.

14. juni går Mathias Heise Quadrillion på scenen i Kometen.

menu
menu