Julemanden har mistet sit kanekørekort

Julemanden har mistet sit kanekørekort

Julemanden skal bestå kanekørekort-teoriprøven inden jul - men Nissemor skal helst ikke havde noget at vide om hans kvaler med at forstå skiltene. Nu håber han på at læserne kan hjælpe ham

Ingen jul uden problemer.

Det syntes efterhånden at være mere reglen end undtagelsen, for Hvidovres julemand, der år ud og år ind klarer skærene, men dog aldrig uden fænomenal læserhjælp fra Hvidovre Avis’ læsere.

På Julemandens hjemmefront er alt heldigvis i skønneste orden. Nissemor er glad og kokkererer så flittigt i køkkenet, som hun plejer, og nisserne er hårdtarbejdene i værkstedet. Tidsplanen holder og gaverne ser ud til at kunne køres ud i tide til at Hvidovres børn.

Kanekørekortet er røget

Der er bare et lille men, og det men handler om, at Julemanden for en lille måneds tid siden kom for skade at slå vejen om “Julemandens Bodega” på Julemandsvej. Der stødte han tilfældigt på en forsamling af gamle venner fra Julemandsakademiet, som efter lidt glædelig klappen hinanden på maverne slog sig ned og besluttede sig for at teste årets juleøl.

- Åh, det var en god aften, men det var en skidt idé med juleøllerne. Dels tåler jeg så dårligt at drikke øl, dels blev vi alle overrasket over, hvor ringe vi var til at styre rensdyrene, da vi efterfølgende skulle hjem, tænker Julemanden.

Sjovt var det heller ikke, da det viste sig, at Julemandspolitiet helt uventet havde været på gaden den aften, og således standsede Julemanden for at sikre sig, om han nu havde styr på færdselsreglerne.

Fortræning

Julemanden har forsøgt at fortrænge, hvad der efterfølgende skete, men som årets store kanekørsel nærmer sig, er realiteterne på smertefuld vis ved at stå så klart for ham. Julemandspolitiets dom var nemlig kort og kontant: Julemanden kunne godt styre rensdyrene, men hans erindring om færdselsreglerne var på et minimum og de “emsige” ordenshåndhævere pålagde Julemanden at generhverve sig sit kanekørekort.

- Få det gjort inden jul. Ellers vil du skuffe mange, var den sidste bemærkning fra julemandspolitiet til Julemanden, da de trods alt lod ham køre kanen hjem i stalden.

Julemanden, flov som han var, sagde ikke noget til Nissemor, da han lagde sig i sengen ved siden af hende den aften. Men tankerne har naget ham lige siden.

- Det er så længe, så længe siden, at jeg har taget kanekort-teoriprøven, at jeg dårligt kan huske noget, døssede Julemanden hen.

Som julen nærmer sig, må Julemanden dog erkende, at der skal gøres noget ved problemet. Han er dog ikke kommet længere med at dele sine kvaler med Nissemor.

- Nuvel, jeg er jo ikke den første i verden, der skal have fornyet kanekørekortet, men jeg siger det ikke til Nissemor, før jeg har fået det fornyet. Jeg vil ikke bekymre hende, tænker han.

I gang med teorien

I dag er altså dagen, hvor Julemanden går i gang med kanekørekort-teorien, mens Nissemor er på indkøb har han fundet bogen frem.

Julemanden læner sig tilbage i stolen og kigger hurtigt bogen igennem. På siderne er uendligt mange signaler og symboler og tavler. Julemanden sukker, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at han aldrig har været glad for det boglige eller teoretiske.

- Ak og ve, hvordan skal jeg dog få klaret den teoriprøve, så jeg er klar til at køre kanen ud til børnene i Hvidovre juleaften, spørger han sig selv.

Han hiver sig lidt i skægget og tager sig til panden, inden han pludselig får en lys idé.

Jamen altså, hvorfor har jeg dog ikke tænkt på det noget før? Jeg må da spørge Hvidovre Avis' læsere til råds. De plejer at være så flinke til at hjælpe, siger han højt for sig selv.

I det sammen er Nissemor kommet ind af døren.

- Hvem taler du til, du kære? Og hvorfor ser du så bekymret ud?, spørger hun.

Julemanden svarer hende ikke, men styrter i stedet ud i stalden med sin teoribog under armen.

- Åh, hvor jeg håber at avisens læsere kan hjælpe mig. For alle de her skilte er da fuldstændig ulogiske for mig. Hvad betyder det her skilt med tre farvede kugler? Er det julekugler på et juletræ? Mest af alt minder det mig om avisens julekonkurrence, med en grøn, en gul og en rød kupon. Men skiltet kan da ikke betyde julekonkurrence forude?, siger Julemanden.

Hjælpe Julemanden med at bestå teoriprøven og fortæl ham, hvad skiltet betyder.

Udfyld den grønne kupon, som ligger hos avisens annoncører, der er med i Julekonkurrencen 2019 - se side 4 -7 i denne sektion og få chancen for at vinde nogle af de flotte præmier, som vores annoncører udlodder.

Kuponen skal afleveres hos Hvidovre Avis, Hvidovrevej 301 senest søndag den 1. december kl. 16.

key

menu
menu