Juletræet tændes på søndag

Juletræet tændes på søndag

Masser af julehygge ved Hvidovre Rådhus på søndag den 2. december

Traditionen tro sker det med en optakt af julehyggelige aktiviteter på “rådhuspladsen”, Hovedbiblioteket og rådhuset.

På søndag er det første søndag i advent, og traditionen tro bliver juletræet og julelysene ved Hvidovre Rådhus tændt denne dag. Det sker, når borgmester Helle Adelborg kl. 16.30 tæller ned sammen med bør og voksne, og det store juletræ bliver lyst op af hundredvis af pærer. Om eftermiddagen fra kl. 14.30 vil “rådhuspladsen”, Hovedbiblioteket og rådhuset summe af aktivitet, og der vil bl.a. være mulighed for at se flotte brandbiler fra Hovedstadens Beredskab, købe æbleskiver, gløgg og juletræer hos Hvidovrespejderne, prøve en kælkebakke og få en træktur på pony hos Hvidovre-Avedøre Rideskole, som også stiller op. Teater Vestvolden byder indenfor i teaterbussen; er også med på pladsen, hvor man som det sig hør og bør til en juletræsfest kan møde julemanden og købe brændte mandler. Kl. 16 kan man høre Gungehusskolens kor på scenevognen, og kl. 16.40 kommer Melissa & Victoria fra MGP 2018 og underholder. På Hovedbiblioteket er der julehygge hele dagen, og kl. 13-15 er der åbent i juledamens værksted, hvor man kan lave små julelandskaber, snemænd, juletræer og fine engle. Sækkepibe-orkestret The Heather Pipes & Drums og Hvidovre Musikskole leverer musikalske indslag mellem bibliotekets reoler. Hvidovre Rådhus holder som sædvanligt åbent hus med stande og aktiviteter af forskellig art. I år kan man bl.a. få læst julehistorier, mens man hygger sig med kaninerne fra daginstitutionen Solgården, blende sin egen smoothie ved at cykle, gå på skattejagt, smage mad fra daginstitutionen Oceanet og købe årets julegave hos Forstadsmuseet, der sælger gavekort til udstillingen “Familien Danmark på Hjul”, som kommer til Hvidovre i januar. Tandplejen er på besøg - ikke for at holde øje med indtagelsen af julegodter - men for bl.a. at vise det nye bookingsystem for forældre. Hvis man vil have en gennemgang af systemet, skal man huske sit NemID. Igen i år kan man besøge Ønsketræet og give børnene på institutionen Hvidborg en ekstra julegave, teste sin viden om affald go genbrug, hilse på borgmesteren og kommunens direktion - og ikke mindst nyde udsigten fra rådhusets øverste etage.

- Vi glæder os til endnu engang at byde alle velkommen til en lidt anderledes dag på rådhuset og Hovedbiblioteket, og jeg glæder mig til at vi sammen får skudt julemåneden i gang på en hyggelig måde, siger borgmester Helle Adelborg.

Programmet for juletræstænding og Åbent Hus på rådhuset og Hovedbiblioteket kan ses på hvidovre.dk. Søndag den 2. december er desuden sidste dag, man kan besøge foreningernes julemarked i Kometen. Julemarkedet her starter på fredag den 30. november.

Man kan igen i år besøge ønsketræet inde på rådhuset.

Man kan igen i år besøge ønsketræet inde på rådhuset.

menu
menu