Kan Abdi overraske?

Kan Abdi overraske?

På søndag står Hvidovre-løberen Abdi Hakin Ulad klar bag startstregen i Berlin til årets vigtigste løb

ATLETIK: Sidste gang OL-maratonløberen Abdi Hakin Ulad var i konkurrence, var til verdensmesterskaberne på halvmaraton i marts, hvor han som 5.bedste europæer på en 29.plads satte personlig rekord med 1.02.15 timer. Desværre løb han den sidste halvdel med en lille fibersprængning i lægmuskulaturen, hvad der i sig selv fortæller historien om en usædvanlig dedikeret og stædig topløber, men desværre også efterfølgende betød næsten to måneders skadesmareridt!

Det helt store spørgsmål er derfor, hvor Abdi Hakin Ulad står i dag, og hvad der kan forventes af ham?

- Abdi har været i kyndige hænder hos både Team Danmarks og Kaiser Sports behandlere, men det har været et langt sejt forløb, som vi gerne havde været foruden, siger Hvidovre AM’s sportschef, Michael Bruun Jepsen. - Det siger sig selv, at det ikke er optimalt, når man mister to måneders træning, men omvendt, så er Abdi ekstremt sulten efter igen at komme i konkurrence, og formkurven er kun gået en vej efter han tog til Kenya for 2 måneder siden, så vi er forsigtige optimister.

- Træningen er gået rigtig godt her de sidste par uger, og skaden mærker jeg ikke længere noget til. Jeg føler mig klar og faktisk rigtig godt forberedt, selv om det har været en hektisk og komprimeret forberedelse. Jeg føler mig let og hurtig, men jeg er selvfølgelig usikker på, hvad der kommer til at ske, når vi passerer de 30 kilometer, da jeg ikke har de sædvanlige mange kilometer i benene, men til gengæld har der været ekstra god intensitet i træningen siger Abdi Hakin Ulad fra træningslejren i kenyanske Ngong Hills.

Har købt hjælp!

- For at sikre en optimal forberedelse, så har vi købt Nickolaj Kaas, en af Kaisers Sports dygtige behandlere, fri fra hans daglige arbejde og sendt ham ned til Abdi i to omgange, så vi havde fat i den lange ende i forhold til at sikre den optimale balance mellem genoptræning, behandling og et stigende træningsomfang, fortæller Michael Bruun Jepsen. Af de 72 konkurrenter, så møder de 24 af dem frem med en bedre personlig rekord end Abdi Hakin Ulad, men erfaringen viser med al tydelighed, at konkurrencen er så skrap i toppen, at det ikke er ens CV der tæller, men hvor meget man vil det på dagen. Spørgsmålet er nu, om Abdi også har benene til det efter sin relativt korte forberedelse? Svaret får vi på søndag formiddag, når feltet kl. 11 sendes ud i Berlins gader.

menu
menu