Kit Claudi stopper på Bornholm

Kit Claudi stopper på Bornholm

I første omgang skal tiden bruges på familie og på helbredet. Derefter ved Hvidovreborger Kit Claudi Grøn-Iversen ikke hvad hun skal - men hun afviser, at der kan være en ny politidirektørstilling i vente

Kit Claudi Grøn-Iversen: Hvidovreborger, tidligere Social- og Sundhedsdirektør i Hvidovre Kommune og opstillet for Konservative i Hvidovre ved forrige kommunalvalg er stoppet som politidirektør på Bornholm.

Kit Claudi blev i 2015 udnævnt og tiltrådte stillingen som politidirektør på Fyn. I foråret 2018 rykkede hun videre til Bornholm. Både på Fyn og senere på Bornholm blev der imidlertid rejst kritik af hendes ledelsesstil.

- Blandt andet forlader den udskældte politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen Fyns Politi for i stedet at indtage samme stilling på Bornholm, skrev Fyns Stifttidende og refererede dermed til uoverensstemmelser mellem Fyns Politiforening og politidirektøren.

Politiforeningen, der repræsenterede 600 betjente, valgte helt at afbryde samarbejdet med Kit Claudi.

- Samarbejdet har gennem nogen tid været illusorisk, anstrengt og langt fra reelt. Der har ikke været nogen vilje til at give politiforeningen reel medinddragelse, sagde formanden i oktober 2016 til Fyns Stiftstidende.

Stadig kritik

På Bornholm fortsatte Kit Claudi Grøn-Iversen altså som politidirektør, men i efteråret 2019 afdækkede BT, at medarbejderne ved Bornholms politi udtrykte stor kritik af hendes ledelsesstil.

- Utilfredshed og frustration over gentagne eksempler på uhensigtsmæssige, autoritære beslutninger og dispositioner præger hverdagen, lød det i et af BT offentliggjort brev fra medarbejdere ved Bornholms Politi til Rigspolitiet.

I slutningen af januar meldte Kit Claudi sig syg, og nu er hun altså stoppet som politidirektør på Bornholm.

- Efter gensidig aftale med Rigspolitiet har Kit Claudi Grøn-Iversen besluttet at fratræde sin stilling, siger kommunikationsmedarbejder ved Bornholms Politi Eva Bondegaard til Berlingske Tidende.

Tid til helbred

Fra Kit Claudi er der kun en kort kommentar om de førnævnte konflikter.

- Underholdningsværdien er nok større end sandhedsværdien, siger hun til Hvidovre Avis.

Ellers ønsker hun ikke at kommentere på kritikken, der i følge flere medier er rejst af medarbejderne på henholdsvis Fyn og på Bornholm. Men hun vil gerne tilføje, at tiden nu skal bruges på familien og ikke mindst på at komme sig helt efter et kræftforløb i 2019.

- Jeg skal hjem til min familie, som jeg har været væk fra i 4,5 år. Og så skal jeg fokusere på min genoptræning efter det kræftforløb, jeg har været igennem. Der skal fokuseres på, hvordan jeg de skal leve med de bivirkninger, som medicinen medfører, siger hun.

Så vi kommer ikke til at se dig i en ny politidirektørstilling?

- Det kan jeg garantere dig for, siger hun.

Fra Kit Claudi Grøn-Iversens fagforening Djøf lyder det:

- Djøf kan bekræfte, at vi er inde i sagen, og at det er aftalt med Justitsministeriet, at Kit Claudi Grøn-Iversen efter en periode med alvorlig sygdom ikke vender tilbage til sin stilling i Bornholms Politi. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer, lyder det i en skriftligt kommentar fra Djøf til Hvidovre Avis.

Artiklen er rettet den 11.3.20. I den første version stod der, at Kit Claudi stillede op til seneste kommunalvalg. Der skulle retteligt have stået forrige kommunalvalg.

key

menu
menu