Klar til at rykke ud!

Klar til at rykke ud!

Det Grønne Råd orienteret om Hovedstadens Beredskab

”Den Rubuste Kommune” og ”Den Rubuste Borger”, var to sentenser eller slagord, som Brian Eriksson fra Hovedstadens Beredskab brugte ved en orientering til medlemmer i ”Det grønne Råd” i Hvidovre Kommune, om hvordan kommunes katastrofeberedskab er bygget op - og sat sammen.

Brian Eriksson fortalte om den robuste kommune, der er parat til opgaveløsninger, f.eks. snerydning, ældrepleje m.v. Hovedstadens Beredskab laver i samarbejde med kommune en plan for fortsat drift, der skal genoprette serviceniveauet uanset hændelsen:

- Der arbejdes med konsekvenserne - ikke årsagen, understregede Brian Eriksson. - DMI har en særlig meteorolog, der giver varsel om truende vejr, f.eks. stormflod. Dermed er der tid til at komme ud med pumpecontaineren og watertubes, der dæmmer op for vandet.

Også for borgerne

De frivillige i Beredskabet gennemgår samme uddannelse i hele landet, og kan derfor indsættes på tværs af områderne, bemærkede Brian Eriksson, og tilføjede at borgerne også kan få en gratis uddannelse og blive ”Robust Borger”. Man kan finde mere information og tilmelding på - https://beredskab.dk/robustborger/.

m-

menu
menu