Klar til nye eventyr!

Klar til nye eventyr!

Første turneringskamp i 2 division på søndag i Dansborgahallen

HÅNDBOLD: Ovenpå en sæsonafslutning, der mest af alt var præget af samfundets nedlukning, gør HIF-herrerne sig så småt parate til udfordringen i 2. division. Og opgaveblokken er fuld, for der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, hvis missionen skal lykkes…

I Dansborghallen skifter de harpiksindsmurte bolde hænder i hastigt tempo, og skosålernes små, karakteristiske hvin præger lydbilledet. HIF-spillerne er omsider tilbage på halgulvet efter en noget længere sommerferie end normalt. Menuen er linet op, og der er kun en ret på programmet: Overlevelse!

En udfordring

Alt tyder på, at årets 2. division bliver stærk som aldrig tidligere. Mange hold satser indædt på oprykning, mens HIF formentlig må indstille sig på at indtage rollen som holdet, der skal kæmpe som aldrig før for at tilegne sig point:

- Der er ingen tvivl om, at vi bliver udfordrede maksimalt fra allerførste kamp, konstaterer træner Kevin Arildtoft Moer.

- Vi kommer helt sikkert i menneskehænder, og vi kan forvente at møde en fysik hos de andre hold, som er ganske anderledes og betydelig større end i sidste års 3. division. Det bliver med garanti både svært, spændende og mentalt hårdt for spillerne, men jeg tror faktisk, at vi har en mulighed for at stå distancen, vi skal bare være kloge og disponere ressourcerne rigtig.

Tro på egne evner

Heldigvis melder spillerne klar, og blæser til fuld opbakning. Holdets mangeårige forsvarskrumtap og anfører Marc Feldskou understreger sin fortrøstningsfuldhed til sæsonen:

- Vi har tidligere vist, at vi ofte formår at spille bedre, når vi møder større modstand. Det handler først og fremmest om, at vi simpelthen bliver motiverede af, at vi kan gå ind og spille vores eget spil – uden at være presset af at være favoritter, konstaterer han.

Selvom holdets mangeårige højre back Sebastian Gundersen har stillet håndboldskoene på hylden og målmand Christian Borup er skiftet til FIF, så har HIF fået tilgang mellem stængerne af den unge Christian Schnedler, som er kommet fra Furesø. Ifølge Marc Feldskou betyder det ganske vist, at der umiddelbart er færre ressourcer at gøre godt med særligt offensivt, men:

- Vi har faktisk en meget bred trup samlet set, og jeg tænker, at det giver mulighed for, at der er nogle flere, der er nødt til at levere. Folk får mulighed for at tage et større ansvar, hvis de kan og vil – og så bliver det spændende at se, hvem der byder til bolle, pointerer han med et smil.

Doseringen afgørende

HIF-herrerne er uden tvivl rækkens mest rutinerede, og spillernes CV’er rummer samlet langt over 1.000 divisionskampe, men det kan næppe bortforklares, at sulten efter de store sejre og benovelsen over at få lov til at spille i fyldte haller formentlig har været større hos langt hovedparten af spillerne:

- Vi tror naturligvis på holdets evner, men det vil ikke være forkert at sige, at mange af vores spillere nok er i deres karrieres efterår. Derfor er vi nødt til at være meget bevidste om, at vi skal dosere vores kræfter rigtigt for at lykkes. For der vil være kampe, hvor vi i den grad bliver overmatchet både fysisk og spillemæssigt. Til gengæld tror jeg på, at hvis vi formår at koncentrere vores kræfter rigtigt og kombinerer det med snilde og mentalt overskud, så står vi ikke overfor en helt uløselig opgave, konstaterer træner Kevin Arildtoft Moer.

Generationsskiftet, der lod vente på sig

Internt på kommunens bedste herrehold har der i flere år været tale om, at et generationsskifte nok snart ville blive en nødvendighed. Og et hurtigt kig ned over holdkortet og et blik på spillernes fødselsdato i den forgangne sæson fortæller en historie om, at skiftet ikke er blevet implementeret endnu, men:

- Vi har truffet en beslutning nu og etableret nogle klare tiltag, hvor det er ambitionen, at skiftet skal ske. Måske ikke her og nu, men som en del af løbende proces, forklarer Kevin Arildtoft Moer og pointerer, at man nu er begyndt at træne fast med U19-holdet i bestræbelserne på at give dem noget erfaring og for at presse dem noget mere:

- Og jeg synes faktisk, at det fungerer. Jeg oplever i hvert fald, at de unge spillere løfter sig hele tiden, og vi har en klar forventning om at flere af dem skal spille en rolle på vores 2. hold, der spiller i Kvalifikationsrækken lige under divisionerne. Det vil forhåbentlig bidrage til at skabe bæredygtighed, så HIF også kan levere et konkurrencedygtigt herrehold i fremtiden.

Men først og fremmest gælder det altså projekt overlevelse i 2. division, og der fløjtes op til første kamp på søndag 20. september, kl. 15.30 i Dansborghallen, hvor HIF tager imod Ajax.

Anfører Marc Feldskou: - Vi skal  simpelthen være motiverede af, at vi kan gå ind og spille vores eget spil.

Anfører Marc Feldskou: - Vi skal simpelthen være motiverede af, at vi kan gå ind og spille vores eget spil.

menu
menu