Klart nej til Risbjerggårds Venner

Klart nej til Risbjerggårds Venner

Der bliver ikke ændret i udformningen af den kommende bymidte, lød svar til borger

Planer om bymidten ændres ikke, nye aktører bliver ikke inddraget og politisk er der tilfredshed med processen.

Det står endeligt klart efter Erling Groth, mangeårig aktivist for bevarelsen af Risbjerggård, tirsdag i sidste uge stillede spørgsmål til kommunalbestyrelsen, da de skulle behandle vedtagelsen af lokalplanen for bymidten endeligt.

- Afgørelsens time er ved at være der. Derfor vil vi foreslå, at der sker en tilretning af vinderprojektet i samarbejde med Realdania. Vi synes, der har været et uheldigt forløb, hvor man har tegnet projektet uden at inddrage brugerne. Vi synes, det er uprofessionelt, og at man har kørt det lokale foreningsliv over, sagde Erling Groth på vegne af Risbjerggårds Venner og Ideforum 2650.

Han tilføjede desuden, at der efter hans mening ikke er udvist tilstrækkelig respekt for kulturarven. Groths forslag og spørgsmål blev dog i store træk afvist af alle partier og lister i kommunalbestyrelsen. Kun Enhedslisten mente, at Groth havde en pointe i forhold til borgerinddragelse.

- Hvis der har været en fejl i at man ikke har inddraget brugerne, som man skulle, så synes jeg Erling har ret i, at man godt kan indgå i et samarbejde med foreningerne. Men jeg tror, at Erling er mere interesseret i indholdet, sagde Gert Wahl fra Enhedslisten.

Fra Dansk Folkeparti var der derimod en klar afvisning til Erling Groths forslag.

- Kære Erling Groth, du kæmper for din sag, men den har været igennem Bymidteudvalget, der har indstillet til kommunalbestyrelsen, som har stemt forslaget igennem. Du har kæmpet hårdt, men nu er det op til kommunalbestyrelsen at stemme ja eller nej, sagde René Langhorn.

Løbet er kørt

Heller ikke Venstre var imødekommende overfor Erling Groth.

- Vi ser ikke nogen grund til, at vi lige pludselig i 11.-12. time skulle ændre projektet så det skal have en anden karakter. Det kommer ikke til at ske med vores stemme, sagde Torben Nowicki.

Borgmester Helle Adelborg understregede ligeledes, at hun ikke kunne genkende Erling Groths påstand om, at der ikke har været tilstrækkelig inddragelse af borgere og kommende brugere.

- Jeg er ikke enig i, at vi ikke har lyttet til borgerne. Vi har haft borgerinddragelse, selv om der altid vil være forskellige meninger om, om det har været nok. Helt med på, at nogen mener, det ikke har været nok, men nu skal vi træffe en beslutning og vi skal svare. Og jeg mener, at løbet er kørt, nu må vi slå bremsen i, ellers kommer vi aldrig videre derovre, sagde Helle Adelborg.

Også borgerlisten Hvidovrelisten gav klart svar:

- Jeg skal love for at der har været inddragelse. Der er nogen, der ikke vil være tilfredse med det her resultat, men der er ikke ret mange, der vil være utilfredse - tværtimod, sagde Arne Bech og kunne således også afvise Groths forespørgsel.

red

menu
menu