- Knald røret på, når de ringer fra ”banken”...

- Knald røret på, når
de ringer fra ”banken”...

- Det er desværre ofte man hører om medborgere bliver frarøvet penge fra bankkontoen, fordi de ikke rigtigt er fortrolige med vore moderne systemer, og tror det er deres bank der kontakter dem og beder om personoplysninger. Jeg var udsat for en sådant forsøg søndag aften, så derfor vil jeg gerne komme med en advarsel.

Sådan siger Grethe Jørgensen, bosat på Gl. Køge Landevej, der blev ringet op af en dansktalende mand, der sagde hanringede fra banken, for at oplyse om at der var trukket 25.000 kroner på hendes konto”. Han forsøgte at gøre henvendelsen “troværdig” ved at oplyse såvel hendes navn og bopæl, og bad derefter om hendes fulde navn samt person- og kontonummer, så han kunne se om der var handlet korrekt.

Knald røret på!

- Jeg er ikke naiv, så det sidste var nok for mig, - jeg knaldede røret på, og vil anbefale alle andre at gøre det samme, for ingen bank ringer op og efterspørger sådanne ting, understreger Grethe Jørgensen.

- I øvrigt kontaktede jeg også politiet, men her fik jeg blot at vide at de desværre ikke havde tid til at spore den slags. Det skete temmelig ofte, og de syntes dog, det var en god idé at viderebringe en advarsel.

m-

menu
menu